GELENEKSEL YEŞİLAY BİSİKLET TURU 11. KEZ DÜZENLENECEK

Türkiye Bisiklet Federasyonu destekleriyle Türkiye'nin 81 Kentinde Eşzamanlı Bisiklet Turu Düzenliyor,

Spor 3.05.2024 16:51:00 0
 GELENEKSEL YEŞİLAY BİSİKLET TURU 11. KEZ DÜZENLENECEK

Türkiye Bisiklet Federasyonu destekleriyle Türkiye'nin 81 Kentinde Eşzamanlı Bisiklet Turu Düzenliyor

5 Mayıs 2024

 

Türkiye'nin tüm şehirlerinde aynı anda tüm pedallar Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu için dönecek. 10 bini aşkın bisikletçinin bir araya geldiği özel organizasyon, 2011 yılından bu yana organize ediliyor. Yeşilay'ın 2011 yılından bu yana organize ettiği "Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim" sloganlı Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 5 Mayıs 2024 Pazar günü T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun iş birliğiyle düzenlenecek.

Türkiye'nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na Ziraat Katılım, Kahve Dünyası, Bisan ve Türkiye Sigorta katkı sağlayacak.

Yeşilay şubeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri, gönüllüler ve bisiklet severlerin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı olarak yapılacak olan etkinlik, İstanbul'da Sarayburnu'ndan başlayıp Yedikule sahil yolu (Kennedy Cad.), Genç Osman Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Topkapı, Edimekapı, Ayvansaray, Balat ve Eminönü'nden geçerek Sepetçiler Kasrında sona erecek. 

"Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim" sloganıyla düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, diğer şehirlerde de önemli merkezlerinden geçerek Türkiye genelindeki bisikletseverlerin buluşturacak.

Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu hakkındaki düşüncelerini belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Emin Müftüoğlu: “Bisiklet turları federasyonumuz için önemli bir yere sahip. Bisiklet sporunun sağlık alanında farkındalık vurgusu yapması bizler için çok değerli. Bisiklet sporunun doğaya ve sağlıklı yaşam tarzına teşvik edici etkisi, bisikletçilerin sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da iyileşmelerine olanak tanıyor. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nu bu sene 11. kez düzenlemekten gurur duyuyoruz. Türkiye’nin her yerinde aynı anda yapılacak olan bu tur, bağımlılıkla mücadelede geniş kapsamlı bir farkındalık oluşturmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Umarım Tour of Türkiye gibi Yeşilay Bisiklet Turu’da büyüyerek 60. senesine doğru yol almaya devam eder” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04