ERBİL VALİSİNDEN MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Erbil Valisi Omed Xoshnaw, Erbil Belediye Başkanı Karzan Hadi, Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Şhwan Zrari ve beraberindeki heyet, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Mardin 4.05.2024 10:42:00 0
ERBİL VALİSİNDEN MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Erbil Valisi Omed Xoshnaw, Erbil Belediye Başkanı Karzan Hadi, Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Şhwan Zrari ve beraberindeki heyet, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

Xoshnaw ve beraberindeki heyet Eş Başkanlar Devrim Demir ve Ahmet Türk, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Raci Bilici tarafından karşılandı. 

Eş Başkanlar, kendilerini ziyaret eden Xoshnaw’a ve heyetine çiçek takdim etti. Eş Başkanlar ve Erbil Valisi Xoshnaw ile heyeti, daha sonra eş başkanlık makamına geçti.

 Erbil Valisi Omed Xoshnaw, belediye eş başkanlığına seçilen Türk ve Demir’i tebrik etti. 

Xoshnaw, Mardin’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nı ziyaret etmek için 3 gündür Diyarbakır’da bulunduk. Bugün de Mardin’e geldik. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Kürdistan Bölgesel Hükümeti olarak bölge barışını destekliyoruz. Her zaman barış için bizim üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Siz değerli başkanları da bir gün Erbil’e de davet ediyoruz. Kapılarımız her zaman sizler için açıktır” dedi. 

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise, şöyle konuştu: “Bugün çok değerli misafirlerimiz var. Şehrimize ve belediyemize hoş geldiniz. Mardin kadim bir şehir, tarihi bir şehir, çok kültürlü bir şehir. Mardin’de yaşayan Kürtler, Araplar, Süryaniler, Ezîdîler bir arada yaşıyorlar. Hiçbir zaman halklar arasında bir engel veya sorun çıkmadı. Mardin halkları olarak her zaman kültürümüze, dilimize ve toprağımıza sahip çıkıyoruz. Keşke Türkiye’deki diğer kentlerde Mardin gibi çok kültürlü olsaydı. O zaman Türkiye’de demokrasi ve barış sağlanmış olurdu.  Her şeyden önce Kürtler arasında bir diyaloğun olmasını istiyoruz. Kürt halkının geleceği için Kürdistan’ın tüm bölgelerinde ilişkilerimizi kurmalıyız. Güney Kürdistan sadece orada yaşayan halkın değil, tüm Kürtlerindir. Bu yüzden tüm Kürtlerin gözü Güney Kürdistan’ın üzerindedir. Güney Kürdistan Yönetimi de bu yüzden tüm Kürtlerin haklarını savunmalıdır. O vakit Kürtler amaçlarına ulaşmış olacaktır. İnanıyorum ki Kürtler arasında hem siyasette hem de halklar arasında ilişkiler daha da güçlenecektir.” 

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir de, halka hizmet etmek için göreve seçildiklerini ifade ederek, “Belediye aracılığıyla Kürt halkının iradesi üzerinde büyük tahribatlar yapıldı. Bu yükün öncüleri olarak yükümüzün ağırlığının farkındayız. Kürt halkı için yapılacak her hizmeti kutsal olarak görüyoruz. Kürtlerin kültürleri, dilleri ve kimlikleri kabul edilmiyor. Onlar için yapacağımız en küçük hizmet bile bizler için çok önemlidir. Kayyımlar Kürt halkının iradesini kırmaya yönelik bir darbedir. Kürt halkının iradesini kırmaya dönük her bölgede farklı yaklaşımlar sergileniyor. Buna karşı duracak olan Kürt halkının birlikte mücadelesidir. Bu yüzden Kürt halkının birlikteliği çok önemlidir. Bir tarafta bizler halkımıza hizmet yapacağız bir tarafta da Kürtlerin birlikteliğini sağlaması için elimizden geleni yapmalıyız. Bizleri ziyaret eden değerli misafirlerimize de teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Eş başkanlar ile Erbil heyeti arasındaki görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04