Yeni Dil Sınıfı, Öğrencilere Kapılarını Açıyor

Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu’ndan Dijital Okuryazarlık Projesi: Yeni Dil Sınıfı, Öğrencilere Kapılarını Açıyor

Ankara 9.05.2024 19:03:00 0
Yeni Dil Sınıfı, Öğrencilere Kapılarını Açıyor

Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu’ndan Dijital Okuryazarlık Projesi: Yeni Dil Sınıfı, Öğrencilere Kapılarını Açıyor

 

Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu, öğrencilerin dijital okuryazarlık yetkinliklerini artırmak amacıyla önemli bir adım atarak "Dijital Okuryazarlık için Gelecek" eTwinning projesini başarıyla hayata geçirdi. Proje kapsamında gerçekleştirilen çeşitli faaliyetler ve Web2.0 araçları kullanılarak yapılan çalışmaların meyvesi olarak, okul bünyesinde yeni bir yabancı dil sınıfı hayata geçirildi.

 

E-twinning Programı kapsamında başarıyla tamamlanan "Dijital Okuryazarlık için Gelecek" projesi kapsamında Arapça Öğretmeni Şerife Üstün ve İngilizce Öğretmeni Hatice Şahin tarafından öğrencilerin yetkinliklerini artıracak birçok faaliyet gerçekleştirildi. Bu faaliyetler kapsamında okul öğrencileri, yeni tanıştıkları Web2.0 ve Web3.0 araçlarını kullanarak dijital ortamda hikaye yazmaktan kendi görsel tasarımlarını oluşturmaya, yapay zeka promptları oluşturmaktan konulu posterler, animasyonlar ve şarkılar oluşturmaya kadar bir çok faaliyet gerçekleştirdi. Bununla birlikte öğrencilere ve velilere doğru bir internet kullanımı için güvenlik seminerleri verildi. Bu konuda farkındalık artırıcı tamamlayıcı etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler, projenin sürecinde çeşitli dijital araçlarla tanışarak bilgiye erişim, bilgiyi değerlendirme ve yaratıcı çözümler üretme konusunda deneyim kazandılar.

 

Uluslararası nitelikli proje, Ülkemizden 8 farklı okulun yanı sıra Portekiz, Romanya ve Litvanya’dan ortak okulların katılımıyla gerçekleştirildi. Bu kapsamda Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri çevrimiçi ortamda yabancı öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelerek farklı kültürlerle ortak çalışmalar gerçekleştirme becerilerini geliştirdiler. 

 

Projenin önemli bir sonucu olarak Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde İngilizce ve Arapça derslerinin verimli şekilde gerçekleştirilebilmesine katkı sağlayacak bir dil sınıfı oluşturuldu. Yeni dil sınıfı, proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin ve Web2.0 araçlarıyla yapılan çalışmaların başarılı bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bu dil sınıfında kullanılan görsel materyaller, "Dijital Okuryazarlık için Gelecek" projesinde öğrenciler tarafından elde edilen ürünler arasından seçildi.

 

Dil sınıfı ilk olarak 07 Mayıs 2024 tarihinde Okul Müdürü ve tüm okul öğretmenlerinin beğenisine sunuldu. Hem sınıf açılışı hem de proje faaliyetlerinden oluşan bir sergi tüm öğretmenlerin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/YENİMAHALLE

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78