Gemlik Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Gemlik Kitap Limanı, 11-19 Ekim 2025 tarihleri arasında Gemlik Zeytindalı Meydanı'nda kitapseverleri ağırlayacak. Her gün 09.00-21.00 saatleri arasında açık olacak etkinlikte edebiyattan sanata, tarihten politikaya uzanan geniş bir yelpazede binlerce kitap okurlarla buluşacak.
Onur Konuğu Murat Karayalçın
Bu yılın onur konuğu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuş; kentleşme ve toplumcu belediyecilik alanındaki çalışmalarıyla tanınan Murat Karayalçın olacak. 6. Gemlik Kitap Limanı, 11 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek açılış töreniyle kapılarını açacak.
9 Gün Boyunca Söyleşi ve İmza Günleri
6. Gemlik Kitap Limanı programı şöyle:
11 Ekim Cumartesi günü yazarlar Özlem Özdaş, Zeynep Sevindik ve Irmak Zileli saat 15.00'te; Seda Eroğlu saat 17.00'de; Yavuz Kalkan ve Filiz Çınar saat 18.00'de; Nazan Koç ise saat 19.00'da okurlarıyla buluşacak.
12 Ekim Pazar günü saat 14.00'te Mine Sota; 15.00'te Özlem Özdaş, Zeynep Sevindik ve Ahmet Ümit; 18.00'de Yavuz Kalkan ve Filiz Çınar; 19.00'da ise Nazan Koç söyleşilerde yer alacak.
13 Ekim Pazartesi günü saat 14.00'te Mine Sota, 16.30'da Nehir Aydın Gökduman, 19.00'da ise Nazan Koç okurlarıyla bir araya gelecek.
14 Ekim Salı günü saat 13.00'te Şermin Yaşar, 15.00'te Ömür Uzel, 19.00'da ise Nazan Koç söyleşi gerçekleştirecek.
15 Ekim Çarşamba günü saat 17.00'de Mustafa Akyol ve Ayşen Baloğlu; 19.00'da ise Müfit Can Saçıntı ve Nazan Koç söyleşilerde yer alacak.
18 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te İnci Aral, 18.00'de Afşin Kum;
19 Ekim Pazar günü ise saat 15.00'te Murat Menteş ve Alper Canıgüz okurlarla buluşacak.
Program boyunca Gemlikli yazarlar da okurlarıyla bir araya gelecek.
Başkan Deviren: "Bir Kent Kültür ve Sanatla Gelişir"
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, etkinliğin Gemlik'in kültürel yaşamına büyük bir ivme kazandırdığını belirterek, "Gemlik Kitap Limanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli yayınevlerini, yazarları ve kitapları okurlarla buluşturmak için kapılarını açıyor. Dokuz gün boyunca sürecek bu büyük kitap şöleninde; edebiyatın, sanatın ve düşüncenin buluştuğu, kültürün her rengini içinde barındıran zengin bir program Gemliklileri bekliyor," dedi.
Okuma kültürünün toplumsal gelişimin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Deviren, "Bir kentin gerçek anlamda gelişmesi kültürle, sanatla ve bilgiyle mümkün olur. Biz de Gemlik Belediyesi olarak bu anlayışla Kitap Limanı'nı her yıl daha da büyüterek bir gelenek hâline getirdik. Bu dokuz gün boyunca Gemlik, kitap kokusunun, düşüncenin ve paylaşımın merkezi olacak," şeklinde konuştu.
ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA/GEMLİK