Tarih: 24.02.2026 19:06

Mamak'ta Kitap Kulüpleriyle Okurlar Bir Araya Geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Mamak Belediyesi Kütüphaneleri tarafından çocuklar ve yetişkinler için oluşturulan Kitap Kulüplerinde her ay belirlenen eserler okunuyor, ardından kütüphanelerde düzenlenen buluşmalarda kitaplar birlikte değerlendiriliyor.

Mamak Belediyesi Kütüphaneleri, okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve kitapseverleri aynı çatı altında buluşturmak amacıyla çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı Kitap Kulübü oluşturdu. Kulüp kapsamında her ay belirlenen bir kitap, okuma sürecinin ardından düzenlenen değerlendirmeyle ele alınıyor. Böylece katılımcılar hem düzenli okuma alışkanlığı kazanıyor hem de kitaplar üzerine düşüncelerini paylaşarak keyifli bir paylaşım ortamı oluşturuyor.

Çocuklar ve Yetişkinlere Ayrı Kulüp

Mamak Belediyesi'nin kütüphanelerinde yürütülen çalışma kapsamında; çocuklar için yaş grubuna uygun, ilgi çekici eserler seçilirken, yetişkin kulübünde edebiyatın farklı türlerinden eserler belirleniyor. Her ay seçilen kitap, kulüp üyeleri tarafından okunuyor; ardından kütüphanelerde gerçekleştirilen buluşmalarda kitap üzerine değerlendirme yapılıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —