Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, adalet çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, mübaşir ve zabıt katiplerinin ölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Son günlerde yaşanan mübaşir ve zabıt katiplerinin ölümleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, “Sendikamız Büro Memur-Sen, yoksulluk sınırının altında çalıştırılan ve hizmet yürüten adalet çalışanlarının ölüm nedenlerinin ve ücretlerinde iyileştirilme yapılmasıyla ilgili taleplerinin savunucusu ve takipçisi olacaktır.” dedi.
Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, adalet çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, mübaşir ve zabıt katiplerinin ölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Adalet çalışanlarının kamu görevlilerinin en mağdur kesimleri arasında yer aldığını belirten Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT , “Adalet çalışanları mahkemelerin olanca iş yüküne rağmen, eksik personelle yoksulluk sınırının altında bir ücret karşılığında işlerini en güzel bir şekilde yapmaya ve adalet hizmetlerini yürütmeye çalışmaktadır. Adalet hizmetleri yürütülürken savcı, hâkim, idari işler müdürü, yazı işleri müdürü, zabıt kâtibi, mübaşir, emanet memuru ve diğer personel bir bütün olarak değerlendirilmekte, cezai sorumlulukları bakımından aynı yasaya tabi tutulmakta, ancak ekonomik iyileştirmeler söz konusu olduğunda ise farklı uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Son günlerde Adliyelerde görev yapan mübaşir ve zabıt katiplerinin ölümlerine de dikkat çeken Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, şunları söyledi: “Adalet çalışanlarının bu ölümlerinin sebebi yaşadıkları ekonomik sıkıntılarının yanı sıra, iş yüklerinin de fazla olmasından kaynaklanıyor olabilir. Sendikamız Büro Memur-Sen, yoksulluk sınırının altında çalıştırılan ve hizmet yürüten adalet çalışanlarının ölüm nedenlerinin ve ücretlerinde iyileştirilme yapılmasıyla ilgili taleplerinin savunucusu ve takipçisi olacaktır.” Diye sözlerini bitirdi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9549,89%1,94
34,47% -0,02
36,21% 0,61
2956,62% -1,61
5031,94% 0,00