MARDİNLİ ZAHİT MUNGAN ?UÇURTMANIN PEŞİNDE? PROJESİYLE SABANCI VAKFI FARK YARATANI SEÇİLDİ

Sabancı Vakfı?nın 2009 yılından bu yana yürüttüğü, 42 şehirden 190 Fark Yaratana ulaşan, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin hikâyelerini görünür kılmak ve topluma ilham vermek için çalışan ?Fark Yaratanlar? programının Fark Yaratan projeleri ta

Mardin 9.07.2020 10:53:23 0
MARDİNLİ ZAHİT MUNGAN ?UÇURTMANIN PEŞİNDE? PROJESİYLE SABANCI VAKFI FARK YARATANI SEÇİLDİ

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana yürüttüğü, 42 şehirden 190 Fark Yaratana ulaşan, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin hikâyelerini görünür kılmak ve topluma ilham vermek için çalışan “Fark Yaratanlar” programının Fark Yaratan projeleri tanıtıldı. Mardinli Zahit Mungan, “Uçurtmanın Peşinde” projesi ile 11. sezonda seçilen 5 Fark Yaratandan biri oldu.

 

Mardin’de doğan ve çocukluğundan beri uçurtmalara hayran olan Zahit Mungan, “Uçurtmanın Peşinde” projesi ile çocukların hem hayal gücünün hem de motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan uçurtma atölyeleri düzenliyor. Verdiği eğitimlerle çocukların geleneksel oyunlara olan ilgilerinin artmasını, ekran başında geçirdikleri zamanın azalmasını hedefleyen Zahit Mungan, 2016 yılından beri düzenlenen Mardin Uçurtma Festivali ile de şehrin tanıtımına katkıda bulunuyor. Düzenlediği yüzlerce çocuk atölyesi ile hem çocukların hayatlarında fark yaratan hem de Mardin kültürünün korunması ve tanıtılması konusunda çalışmalar yapan Zahit Mungan, tüm Türkiye’ye örnek oluyor.

 

“Fark Yarat Hayatlar Değişsin” sloganıyla yeni sezonuna başlayan program sosyal mesafenin korunduğu bu günlerde Youtube üzerinden gerçekleşen yayın ile Fark Yaratanları Türkiye’ye tanıttı. Buluşmada yeni sezonun 5 Fark Yaratan’ın yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları gidermek üzere geliştirdiği projelerle topluma cesaret veren hikâye ve deneyimleri izleyicilerle paylaşıldı.

 

Programın bireyleri fark yaratmaları için teşvik ettiğini ve ilham kaynağı olduğunu belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan“Fark Yaratanlar çevresinde bir sorun veya eksiklik görüyor ve elini taşın altına koyarak ‘Ben bunu yaparım’ diyor. Adeta bir terzinin söküğü dikmesi gibi toplumda gördükleri bir sorunu tamir ediyorlar. Çalışmak ve başarılı olmak herkesin ulaşabileceği bir hedef. Ancak başka insanların, hayvanların ve doğanın iyiliği için çalışmak, bir karşılık beklemeden bu yola çıkmak büyük bir irade istiyor. Bu program, bu toplum için fedakârca çalışan öncü bireyleri tanıtıyor ve geleceğe dair hepimize umut aşılıyor. Bu seneyle birlikte Türkiye’nin 81 ilinden 4.000’e yakın başvuru aldık. Eğitim, sağlık, çevre gibi farklı alanlarda çalışan Fark Yaratanların ilham veren hikayelerini toplumun geniş kesimlerine ulaştırdık. Yayınlanan videolar, Türkiye ve yurt dışında 35 milyonu aşkın izlenme rakamına ulaştı. Fark Yaratanların hikayelerini dinledikçe ülkemizin her bireyinin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu görüyorum ve daha da umutlanıyorum.” dedi.

 

Yeni sezonda programın daha genç ve daha dinamik bir yol haritası izleyeceğini belirterek yeni dönemin Fark Yaratanlarını tanıtan Nevgül Bilsel Safkan, “11. sezon Fark Yaratanlar programında Antalya’dan Şanlıurfa’ya, İstanbul’dan Mardin’e uzanan bir yolda; eğitimde fırsat eşitsizliğini kaldırmak için kollarını sıvayan sınıf öğretmenleri, canlıların yaşam hakkını savunmak için harekete geçen bir aktivisti, dezavantajlı bölgelerdeki kadın ve kız çocuklarının bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için çalışan bir avukatı, Mezopotamya’da kaybolmaya yüz tutan bir kültürü yaşatmaya çalışan bir sanatçıyı ve Türkiye’de çizgi film kültürünü geliştirmek için hayallerinin peşinden koşan bir gönüllünün hikayelerini tanıyacağız. Onlar, kendi iradeleriyle toplumsal sorunlara çözüm üreten yüzlerce fark yaratandan sadece birkaçı. Sabancı Vakfı olarak 11. yılında Fark Yaratanlar Programı’nda Konuşmamız Gerek, Okumak Yolda Olmaktır, The Cartoon Mill, Uçurtmanın Peşinde ve Deneye Hayır Derneği projelerini desteklemekten mutluluk duyuyoruz dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


7.6° / 3.3°
  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,47% -0,02
  • EURO

    36,21% 0,61
  • GRAM ALTIN

    2956,62% -1,61
  • Ç. ALTIN

    5031,94% 0,00