MARDİN MÜZESİNDE ATÖLYE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Mardin Müzesi başarışı çalışmaları ile göz dolduruyor.Yarıyıl tatilinde gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmalarımızdan " ASAMBLAJ ATÖLYESİ " 10-16 yaş arası katılımcılar ile Joan MİRO' nun çalışmaları üzerine kurgulanıyor.

Mardin 31.01.2015 10:26:10 0
MARDİN MÜZESİNDE ATÖLYE ÇALIŞMALARI  HIZ KAZANDI

Mardin Müzesi  Arkeopark Müze Eğitim Salonlarında "2015 YARIYIL TATİLİ SANAT ETKİNLİKLERİ" heyecan ve coşku ile devam ediyor. Atölye çalışmaları dışında hergün Saat: 10:00 ile12:00 ve 13:00 ile 14:30 arasında; çocuklara yönelik ÇİZGİ FİLM GÖSTERİMLERİ yan etkinlik olarak devam ediyor. Bekleme anlarında katılımcıları  sürpriz oyunlar bekliyor.

Mardin Müzesi başarılı çalışmaları ile göz dolduruyor.Yarıyıl tatilinde gerçekleştirilen  atölye çalışmalarından " ASAMBLAJ ATÖLYESİ " 10-16 yaş arası katılımcılar ile Joan MİRO’ nun çalışmaları üzerine kurgulanıyor.

Mardin Müzesi,adeta bir sanat atölyesi gibi çalışıyor,Başarılı Müze Müdürü Nihat Erdoğan önderliğinde ,Arkeopark Müze Eğitim Salonlarında Mardinli çocuklara Sanat Eğitimi ve El becerileri öğretilierek,birer Sanatçı olarak yetiştirilyorlar.

Miro’ nun yapıtları, felsefesi, ve tekniği üzerine konuşuluyor: kullandığı renkler ve çizimleri inceleyerek katılımcılardan Miro’nun eserlerini yorumlamaları  istenerek, Katılımcıların uygulama zeminine çizimleri yapıarak tasarım yapmayı öğreniyorlar. Tasarım tamamlandıktan sonra gazete kağıtları farklı şekillerde katlanarak; üst üste, yan yana ekleyerek ve dizerek asamblajı oluşturulmaya başlaınıyor.Yerleştirmeleri bitirdikten sonra gerekli alanlarda boya ile renklendirme yaparak çalışma  sonlandırlıyor.

Mardin Müzesinde Yarıyıl tatilinde gerçekleştirilen bir başka atölye çalışmalarından biri de " İPLİ KUKLA ATÖLYESİ " 10-13 yaş arası katılımcıları ile hayallerindeki kuklaları yapıyorlar.

ÇOCUKLAR ATÖLYE ÇALIŞMASINDA;
1- Katılımcıları  Kukla Tarihi ve çeşitleri hakkında özet bilgilendirmenin ardından örnek kuklaları inceleyerek bilgi sahibi oluyorlar.
2- Kukla yapımı sırasında gerekli olan araç,gereç ve materyallerin isimleri,kullanım şekli ve işlevleri açıklamalı ve uygulamalı olarak çocuklara anlatılıyor
3- İlk aşama "TASARIM"
Katılımcılar hayallerinde tasarladıkları ve yapmak istedikleri kuklayı çizerek Çizimlerde tüm teknik detaylar konuşularak .oynatma eklemleri belirleniyor.
4- Tasarımların ardından teknik çizime bağlı kalarak: beden parçaları için atık karton ve şişe mantarı, eklemler için boncuk, ana iskeletimizi oluşturularak  kalın ip ve buna benzer materyalleri kullanarak kuklaları şekillendirmeye ve yapmaya başlanıyor.
5- Tüm parçalar  eklemlerin rahat oynamasını sağlayacak şekilde birleştiriliyor.
6- Kukla oynatma mekanizmasını ve mantığını örneklerle inceleyen çocuklar. Kuklaları iplerle oynatma mekanizmasına bağlıyor.

Mardin Müzesi adeta bir Sanat ataölyesi gibi çalşrak,Çocukların Geleneksel sanatlara ilgisi arttırılıyor.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.2° / 9.8°
  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,53% 0,16
  • EURO

    35,98% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2997,66% 1,21
  • Ç. ALTIN

    5006,70% 1,01