Aziz Yıldırım 11. kez Fenerbahçe Başkanı

Fenerbahçe Spor Kulübü 2-3 Kasım 2013 Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkan adaylarından Aziz Yıldırım 6821 oy Mehmet Ali Aydınlar ise 2383 oy aldı. Bu sonuçla Aziz Yıldırım, rekor oyla 11. kez Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilmiş oldu. Kongrede toplam

Spor 3.11.2013 19:01:59 0
Aziz Yıldırım 11. kez Fenerbahçe Başkanı

Fenerbahçe Spor Kulübü 2-3 Kasım 2013 Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkan adaylarından Aziz Yıldırım 6821 oy Mehmet Ali Aydınlar ise 2383 oy aldı. Bu sonuçla Aziz Yıldırım, rekor oyla 11. kez Fenerbahçe Başkanlığı’na seçilmiş oldu. Kongrede toplam 9380 oy kullanıldı, 176 oy geçersiz sayıldı.

Aziz Yıldırım, Şubat 1998’de, rakibi Vefa Küçük’ü 1 farkla geçip 1469 oyla ilk kez başkan seçilmişti

Haziran 1998’de tek aday olarak girdiği kongrede 655 oyla ikinci kez başkan seçilmişti.

Şubat 2000’de Aziz Yıldırım 2 bin 657, Vefa Küçük 1974 oy almıştı.

Aziz Yıldırım tek aday olarak girdiği 2001’de 1067; 2002’de 2175; 2004’te 3555; 2006’da 3676, Haziran 2006’da 2824 oyla tekrar tekrar başkan seçilmişti.

2009’daki kongrede Aziz Yıldırım 5053, Şadan Kalkavan 1216 oy almıştı

GENEL KURUL`DAN ÖNEMLİ NOTLAR

2 başkan adayı Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar, oy sayımını kongre divan başkanlığı masasından takip etti.

Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük`ün çağrısı üzerine Aziz Yıldırım`ın ardından masaya giden Aydınlar, burada rakibi Yıldırım ile tokalaşıp öpüştü. Masanın ortasında Küçük yer alırken, sağında Yıldırım, solunda da Aydınlar oturdu.

Küçük, iki başkan adayının centilmence aynı masada oturmasının ardından yaptığı açıklamada, "İşte Fenerbahçe bu, Fenerbahçe`nin büyüklüğü bu. Biz hep beraberiz, birlik beraberlik içindeyiz. Sandıktan kim çıkarsa hep beraber onun yanındayız" ifadelerini kullandı.

- Bilal Erdoğan da oy kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın oğlu Bilal Erdoğan da kongrede oy kullandı.

Oy verme işleminin sonlarına doğru salona gelen Erdoğan, 8 numaralı sandıkta oyunu kullanıp salondan ayrıldı.

- Aydınlar, ekibiyle önce tribüne çıktı

Kongrede oyunu kullandıktan sonra ekibiyle beraber salonun girişine geçerek yaklaşık 5 saat üyeleri karşılayan başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, oy verme işleminin sonuna doğru da salona girip yanındakilerle beraber bir süre tribünde oturdu.

Yönetim kurulu aday listesindekilerle beraber salona giren Aydınlar, bazı üyelerle ve iki sandığın kurul başkanlarıyla sohbet edip, oy sayımını izlemek için tribüne geçti. Aydınlar daha sonra Vefa Küçük`ün çağrısı üzerine kongre divan başkanlığı masasına gitti.

Yıldırım`ın yönetim kurulu aday listesi şöyle:

Başkan: Aziz Yıldırım

Asil Üyeler: Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Ahmet Özokur, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, Deniz Tolga Aytöre, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Turhan Şahin, Erhan Türkoğlu

Yedek Üyeler: Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Mehmet Selim Kosif, Mustafa Serdar Erkan, Yalçın Haker, Metin Doğan, Selim Sapan

- Mehmet Ali Aydınlar`ın listesi

Başkan: Mehmet Ali Aydınlar

Asil Üyeler: Hamdi Akın, Nezih Barut, Dursun Ekşioğlu, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Faik İçmeli, Engin Keçeli, Selim Koray, Metin Şen, Recep Tanrıverdi, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun, Nuri Tuna, Tankut Turnaoğlu

Yedek Üyeler: Mehmet Okay, Nejat Taşdemir, Erkan Güral, Esra Kazancıbaşı Öztekin, Selim Ergüder, Hasan Tanyeli, Ekrem Eray Arda

Aziz Yıldırım oyunu kullandı

Fenerbahçe Kulübü`nün Ülker Sports Arena`da yapılan seçimli olağanüstü genel kurulunda Başkan Aziz Yıldırım, eşi ile birlikte 22 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Aydınlar oyunu kullandı

Aydınlar, kongre üyeleriyle kısa konuşmalar yaptıktan sonra, oy vereceği 3 numaralı sandığın sırasına geçti. Sandık sırasında eşi Seher ve kızı Zeynep hanımlarla yaklaşık 20 dakika bekleyen Aydınlar, oyunu kullandıktan sonra da bir süre salonda kongre üyeleriyle sohbet etti.

Salona önce Aziz Yıldırım geldi

Kongre salonuna Aydınlar`dan önce gelen mevcut başkan ve yeni dönem için başkan adayı Aziz Yıldırım, sandıkları dolaşarak görevlilerle sohbet etti ve kongre salonunda incelemelerde bulundu.

Yıldırım, bir süre sonra üyelerin tribünden salona giriş yaptığı noktada durarak, oy vermeye gelen kongre üyelerini karşıladı. Çok sayıda üye Yıldırım ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yamen Uzun adaylıktan çekildi

Fenerbahçe`de başkan adayları arasında yer alan Yamen Uzun, başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.
Ülker Sports Arena`da gerçekleştirilen kongrede üyelere hitap eden Uzun, "Sağlılklı iletişimin kurulamamasından dolayı adaylık ismim konulamamıştır. Başkan adaylığını sonlandırıyorum. Bana oy verme niyetinde olan herkesten özür diliyorum." diye konuştu.

Oy verme işleminden 1,5 saat sonra başkanlık oy pusulalarını salona getiren Yamen Uzun`un pusulaları, sandıklara dağıtıldıktan yaklaşık 20 dakika sonra diğer aday Mehmet Ali Aydınlar`ın oy pusulasıyla aynı renkte olduğu için kaldırılmıştı.

Ali Koç: "Camiamıza hayırlı uğurlu olsun"

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Ali Koç, öğleden sonra salona gelerek oyunu kullandı.

Kongrede büyük ilgi gören Koç, üyelerle fotoğraf çektirip, sohbet etti. Koç, yaptığı açıklamada, "Güzel bir kongre oluyor. Kim kazanırsa kazansın camiamız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Aziz Yıldırm cezaevindeyken tek aday olarak girdiği 2012 Mayıs ayındaki kongrede, 5269 oyla 10. kez Fenerbahçe Başkanlığı’na seçilmişti

 
artuklu haber ajansı-istanbul

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00