10 TRAVEL TURKEY İZMİR FUARIN`DA MARDİN RÜZGARI

Bu yıl 10. cusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, 08-11 Aralık 2016 tarihleri arasında birçok ülkeden yüzlerce kentin katılımı ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz

8.12.2016 18:00:46 0
10 TRAVEL TURKEY İZMİR FUARIN`DA MARDİN RÜZGARI

Bu yıl 10. cusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, 08-11 Aralık 2016  tarihleri arasında birçok ülkeden yüzlerce kentin katılımı ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,TÜRSAB  Başkanı Başaran Ulusoy'un  katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Açılış maratonu Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcileri ile uluslararası gastronomi uzmanlarının bir araya geldiği 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ile başladı. Yaşanan krizler nedeniyle sıkıntılı bir sürece giren turizm sektörü İzmir'de umut tazeledi. Çıtasını her geçen yıl daha da yükselten Travel Turkey İzmir, binden fazla katılımcı ve 36 ülkenin turizm profesyonelini İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir’de buluşturdu. Partner İl "Mersin" ve Uluslararası Destinasyon Partneri "Akabe"nin katılımıyla kapılarını açan fuara  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Mersin Valisi Özdemir Çakacak,  TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.
 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) iş birliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 10'uncu kez kapılarını açtı.

Bakan Nabi Avcı, Fuar İzmir'de gerçekleşen ve 36 ülkeden binin üzerinde firmanın katıldığı etkinliğin açılış törenindeki konuşmasında, düzenlendiği dönem itibarıyla fuarın öneminin daha da arttığına dikkati çekti. Başladığı 2007 yılından bu yana sürekli büyüyen fuarın, sektörde dünya genelinde düzenlenen fuarlar arasında yerini sağlamlaştırdığını vurgulayan Avcı, turizm sektörünün 2016 yılında dünya genelinde yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilendiğini,Türkiye'nin de bu durumdan payını aldığını dile getirdi.

Bakan Nabi Avcı, şöyle konuştu: 

"Sizlerin de malumu olduğu üzere, 2016 yılı dünya genelinde yaşanan menfi gelişmelerin turizmde olumsuz etkiler yarattığı bir yıl olmuş, ülkemiz de bu genel durumdan etkilenmiştir. Ancak tarihi ve kültürel birikimimiz, eşsiz doğal zenginliklerimiz, konaklama sektöründeki mevcut altyapımız ve krizleri aşma konusunda her zaman başarılı olan sektörümüz sayesinde, ülkemizin önümüzdeki yıllarda eski ritmini tekrar yakalayacağına, turizm sektörüne ve pazarına yön veren ülkeler arasında yer almaya devam edeceğine yönelik inancımız tamdır."

Bakan Nabi Avcı, İzmir'deki fuarın yalnızca İzmir'i değil katılım gerçekleştiren bütün destinasyonları, turizm yatırımcılarına, sektör temsilcilerine tanıttığını ve yeni iş fırsatları sunduğuna işaret ederek, "Travel Turkey İzmir Fuarı'nı, turizmde yaşadığımız sıkıntıların giderilmesini sağlayacak fikirlerin ortaya çıkacağı, aynı zamanda sahip olduğumuz potansiyellerin ve dünya turizm eğilimlerinin masaya yatırılacağı bir organizasyon olarak görmekteyiz." ifadelerini kullandı.  

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin "kaşınacak" yada "okşanacak" bir ülke olmadığını, siyasi oyunlarla Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını belirterek, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin artık Avrupa'dan turist bekleyen değil, Avrupa'ya turist gönderen ülke konumuna geldiğini ifade eden Ulusoy, bu yüzden Avrupa'nın Türkiye'ye karşı oluşturduğu olumsuz algıyı sürdürmesi durumunda bu ülkelerin daha zararlı çıkacağını söyledi. 

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, fuarın dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen satın alıcılar ile sektör temsilcileri arasında bir köprü oluşturacağını ifade etti. Fuarın Türkiye'ye ve İzmir'e yararlı olması temennisinde bulunan Vali Ayyıldız, kentin barındırdığı doğal güzellikler, tarihi ve kültürel alanlarla ziyaretçilerine geniş bir turizm potansiyeli sunduğunun altını çizdi. 

 

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürü  Alaattin Aydın, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Güngör ,Genel Sekreter Aslan Paşaoğlu ve Turizm işletme sahiplerinin katıldığı 10.Travei Turkey İzmir Fuarında,DİKA  ve MARTOD ayrı ayrı stand açarak,Mardin'in tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorlar.

 

Ziyaretçilerin çok yoğun ilgi gösterdiği  MARTOD ve DİKA Standlarında,ziyaretçilere,Mardin yöresel ürünleri olan,Badem Şekeri,Mardin Leblebisi,Cevizli Sucuk,Süryani Çöreği ve 7 Çeşit karışımdan oluşan Mardin Kahvesi ile Çay  ikram ediliyor. 

 

İzmir'de yaşayan Mardinlilerin ve Mardin STK'larının da yoğun ilgi  gösterdiği Fuar'da Mardin Standının bu yıl ziyaretçi rekoru kırması bekleniyor.

 

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Güngör Artuklu Haber'e yaptığı özel açıklamada  Mardin Turizmcileri olarak Travel Turkey İzmir Fuar'ına katılımın çok önem arz ettiğini Duragan Olan Turizmin canlanması ve hareketlenmesi için Bu Yılki fuarın daha da önem kazandığını belirterek,Mardin Kalesinin Turizme açılması ile birlikte,Mardin Turizminin canlanmasına büyük katkı sunacağını belirterek,MARTOD Olarak Fuar'a katılmamıza maddi manevi desteğini Esirgemeyen başta DİKA Genel Sekreteri SayınYılmaz Altındağ'a ve emeği geçen herkese Mardin Turizmi ve Turizmcileri adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19