Sürücü belgelerinden 100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına kadar 80 kanunda düzenlemeyi içeren "Torba Kanun" teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.
Sürücü belgelerinden 100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına kadar 80 kanunda düzenlemeyi içeren "Torba Kanun" teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.
Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Karanamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, çoğu zaman gece geç saatlere kadar süren 11 günlük mesainin ardından TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.
100 bin sözleşmeli personel kadroya alınacak
Kanuna göre, 25 Haziran 2013 tarihi itibariyle; 657 sayılı Kanun`un 4. maddesinin B fıkrası; il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde Belediye Kanunu’nun 49. Maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca çalışmakta olan personel memur kadrosuna atanacak.
Ayrıca, Sağlık Bakanlığı, Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu, MGK Genel Sekreterliği, TOKİ, Başbakanlık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türk Patent Enstitüsü, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, SGK, Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı, TRT, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, ÖSYM, GAP İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projesi bölge kalkınma idari başkanlıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında çalışanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarının büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde, bilişim hizmetlerini yürütenler de kadroya alınacak. Madde 100 bin sözleşmeli personeli kapsıyor.
Kamu Hizmetlerinde çalıştırılan Taşaron işçiler bu kanun hükümlerinden yararlandırılmadı.Ağustoa auında hazırlanacak Kanun Tasarısı ile Kamu hizmetlerinde çalıştırılan Taşaron işçilerle ilgili düzenleme yapılacağı bildiriliyor.
ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA
ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55