1071 PROJESİ İLK MEYVELERİNİ VERDİ

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan TOGEM ve KOSGEB'in katkılarıyla devam eden ve Keçiören Belediyesi'nin de destek verdiği 1071 kadın girişimciye kendi işlerini kurma imkanı tanıyan proje meyvelerini vermeye başladı.

Belediye Haberleri 7.08.2013 11:08:28 0
1071 PROJESİ İLK MEYVELERİNİ VERDİ

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan TOGEM ve KOSGEB’in katkılarıyla devam eden ve Keçiören Belediyesi’nin de destek verdiği 1071 kadın girişimciye kendi işlerini kurma imkanı tanıyan proje meyvelerini vermeye başladı.

O girişimcilerden biri olan Cennet Bektur, bu projeyi duyduğu gün çok heyecan yaşadığını ve hemen başvuruda bulunduğunu söyledi.Sentedik Keçeden bebek malzemeleri ve aksesuarları yapmaya başlayan Bektur, şimdiden 18 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını anlattı. Eğitimini tamamlayan ve sertifikaya hak kazanan tüm hanımların aktif olarak iş yaşamına dahil olduğunu belirten Bektur, şimdi KOSGEB’ten gelecek krediyi beklediklerini söyledi.

Krediyi takip eden süreçte makine ve eleman alımı yapacağını anlatan Cennet Bektur, “Eğitimimizi Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde aldık. Bazı arkadaşlarda acabalar vardı. Ama gördüğümüz destekle bu acabaları geride bıraktık. Şimdi işimizin başındayız. KOSGEB’ten kredimizi aldıktan sonra işimizi daha da büyütmek düşüncesindeyiz. Aldığımız eğitim ile ufkumuzu genişlettik. Şimdilik çocuklar için sentedik keçeden oyuncak ve aksesuar yapıyoruz. Ancak başta çocuk odaları olmak üzere ev dekorasyonu işine girmeyi düşünüyoruz” dedi.

BAŞKAN AK’A STANT TEŞEKKÜRÜ

Keçiören Belediyesi’nin kendilerine tanıdığı imkan sayesinde Ramazan ayında stant kurma şansı yakaladıklarını ve ürünlerin tezgahta bulduğu ilgiyi gözlemleme imkanı bulduklarını ifade eden Bektur, “Bu anlamda Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak’a teşekkür ederiz. Özellikle Ramazan ayında Keçiören Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerini düzenlediği alanda kurduğumuz stant bize piyasa araştırması yapma olanağı sağladı. Bizlere tanınan bu şansı iyi değerlendirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Kadınlarımızın gücünü, becerisini, kabiliyetini ortaya çıkaran bu proje ile ülke ekonomisine destek sağlamaya, istihdam oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04