12 EYLÜL`DE AK PARTİ`DE KONGRE HEYECANI!

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, 12 Eylül Darbesi`nin yıldönümünde Ankara Spor Salonu`nda gerçekleştirilecek.

11.09.2015 11:35:41 0
12 EYLÜL`DE AK PARTİ`DE KONGRE HEYECANI!

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, 12 Eylül Darbesi'nin yıldönümünde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kongreye yaklaşık 40 bin partilinin katılması bekleniyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı kongre için, yaşanan terör olayları nedeniyle coşkulu bir program hazırlanmadı. Kongreye başta AK Parti'nin kurucuları olmak üzere üst düzey noktalarda görev almış isimleri davet edildi. Partinin kurucularından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davetliler arasında. Başbakan Davutoğlu'nun telefonla davet ilettiği Gül'ün kongreye katılmayacağı yönünde açıklama yaptığı iddia edilmişti.
Başbakan Davutoğlu'nun seçim startını vereceği kongrede, istikrarın altı çizilecek. Son terör olayları bağlamında Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vurgu, Davutoğlu'nun konuşmasında önemli yer tutacak. Kongrenin önemli gündem maddelerinden biri tüzük değişikliği olacak. AK Parti Tüzüğü'nde yapılacak bir değişiklikle 3 dönem kuralı dondurulacak. 25. Parlamento, erken seçime gittiği için milletvekilleri mevcut dönemlerini koruyacak. Yani 7 Haziran sonrasında 3 dönemlik olan milletvekilleri de 1 Kasım seçimlerinde listelerde yer alacak. Tüzükte yapılacak bir başka değişiklikle "Kurucu Değerler Kurulu" oluşturulacak. Parti yönetiminden bağımsız olacak ve vatandaştan gelecek şikâyetleri ele alacak olan Kurul, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarını "şeffaflık" açısından denetleyebilecek. Kurucu Değerler Kurulu'nun üyeleri de kongrede seçilecek. Kongre ile parti yönetiminde de değişikliğe gidilecek. Partiyi seçime taşıyacak 50 kişilik MKYK'nın yarısına yakının değişmesi bekleniyor.

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle 12 Eylül Cumartesi günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, cumartesi günü saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresine yoğun bir katılım olacağının bildirildiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle 12 Eylül Cumartesi saat 00.00'dan kongre sona erene kadar Cumhuriyet Caddesi Gar Kavşağı ve Baruthane Kavşağı giriş-çıkışları ile Hipodrom Caddesi'nin (Ulaştırma Kavşağı ile Gar Kavşağı arası alt geçit hariç) trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Genel Başkanlık konusunda Tek adayla seçimlere girilep girilmeyecği konusu henüz netleşmedi.Önceki Genel Başkanlık seçimlerinde tek adayla girilen Ak Parti kongrelerinde bu kez 2 adayın  yarışacağı  konusunda bazı basın yayın organlarında haberler çıkmıştı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00