12. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mobilyanın oskarları 20 Mart 2021 tarihinde Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (OMKO)’nin resmi YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınla sahiplerini buldu.

Ekonomi 21.03.2021 11:00:00 0
12. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mobilyanın oskarları 20 Mart 2021 tarihinde Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (OMKO)’nin resmi YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınla sahiplerini buldu. Törene Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Rıza Tuna TURAGAY, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Sayın İsmail GÜLLE ve  Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın A.Tahsin ATA’nın yanı sıra çeşitli  kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu temsilcileri ve çok sayıda misafir katıldı.

 

Açılış konuşmalarını Jüri Başkanı Sayın Prof.Önder KÜÇÜKERMAN, OMKO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın A.Tahsin ATA, TİM Başkanı Sayın İsmail GÜLLE ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Rıza Tuna TURAGAY’ın yaptığı törende 29 ayrı ödül verildi. Ödül veren sponsor firmalar arasında Atagür, Bürotime, Erpa, Ersa, Gentaş, Kastamonu Entegre, Lazzoni, Madeş, Mikodam ve Nurus-Nurettin Usta yer aldı.

 

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin organizatörlüğünde düzenlenen “12.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”na bu yıl 608 tasarımla başvuru yapıldı. Türkiye’nin gelecekte üreteceği, kullanacağı ve ihraç edeceği mobilyaları tasarlayan yarışmacıların, yoğun ilgisi sektörde faaliyet gösteren ve yarışmayı organize eden tüm tarafları mutlu etti. 

 

Yarışmayı destekleyen kuruluşlar arasında TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği bulunurken, yarışmaya Akademisyen ve Profesyonel ile Ön Lisans-Lisans öğrencilerinin yanısıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de katıldı. Geleceğin tasarımcılarını yaratıcı çözümlere teşvik etmek amacını güden bu kategori, bu yıl da mobilya sektörünün gelişimine ışık tutacak değişik tasarımları bu alana çekti.

 

Yarışmanın asli jüri üyeleri ise; tasarım alanında günümüzün en önemli isimlerinden oluşuyor. Jüri Başkanlığı’nı Prof. Önder KÜÇÜKERMAN’ın yürüttüğü yarışmanın diğer jüri üyeleri ise tasarımın ve sektörün duayenleri arasında olan Reşit SOLEY, Aziz SARIYER, Mustafa TONER, Kaan DERİCİOĞLU, Didem ÇAPA, Fatih KIRAL ve Murat ARMAĞAN yer aldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36