15 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Siyaset 3.12.2013 14:31:01 0
15 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla, engellilerin gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, engellilerin istihdamına yönelik bilgiler verdi. 2002 yılında 5 bin 777 engelli istihdam edildiğini belirten Erdoğan, bugün bu rakamın 32 bine ulaştığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, "2002 yılında 5 bin 777 engelli vatandaşımız istihdam ediliyorken bu sayı şu anda 32 bine ulaştı." dedi.

"2013 kasım ayı ihracat rakamı yüzde 8.8 artarak 13 milyar 798 milyon dolara ulaştı, cumhuriyet rekoru kırdı" diyen Erdoğan, Türkiye`nin yıllık ihracatta gerileme yaşamayan nadir ülkelerden biri olacağını söyledi.

"Millet kendi kararını vermekten aciz değildir"

Başbakan Erdoğan, iktidarda bulundukları 11 yıl boyunca milli iradenin güçlenmesi için mücadele verdiklerini belirterek, "Millet gayri mümeyyiz değildir. Yani millet kendi kararını kendisi vermekten, kendi istikametini kendisi çizmekten aciz değildir. Milletin vesayete ve vasilere hiç ama hiç ihtiyacı yoktur" dedi.

Erdoğan, "Milletten başka sandıktan başka karar mercileri aramak, Türkiye`nin bugününe özellikle yarırına yapılmış en büyük haksızlık olacaktır. Meclis iradesini, Meclis dışındaki güç odaklarına teslim edemez" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Medya, baskı grupları ve sermaye Meclis`in yerine geçemez. Özellikle de çeteler, mafyatik örgütler ve karanlık suç örgütleri kendilerini Meclis`in yerine koyamaz. Kendilerini Meclis`in üzerinde göremez, millet adına karar veremez... Hiçbir gücün Meclis`e, siyasetçiye ve milli iradeye boyun eğdirmesine izin vermeyeceğiz. göz yummayacağız"

Dün açıklanan kasım ayı ihracat rakamlarına da değinen Erdoğan, "2013 kasım ayı ihracat rakamı yüzde 8.8 artarak 13 milyar 798 milyon dolara ulaştı, cumhuriyet rekorunu kırdı" dedi.

Erdoğan konuşmasında şu ana kadar 32 şehrin belediye başkan adaylarını açıkladıklarını belirterek, "Bugün 15 ilimizde daha belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız" dedi.

Dün açıklanan kasım ayı ihracat rakamlarına da değinen Erdoğan, "2013 kasım ayı ihracat rakamı yüzde 8.8 artarak 13 milyar 798 milyon dolara ulaştı, cumhuriyet rekorunu kırdı" dedi.

Erdoğan konuşmasında şu ana kadar 32 şehrin belediye başkan adaylarını açıkladıklarını belirterek, "Bugün 15 ilimizde daha belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasını tamamladı. Erdoğan, sırayla partisinin 15 ildeki belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlara derilerinin renginden, etnik kökenlerinden, dillerinden, ekonomik durumlarından dolayı farklı nazarla bakmak ne kadar faşizm, ne kadar ırkçılıksa, insanlara yaratılıştan sonra veya sonradan oluşmuş birtakım engeller nedeniyle farklı bakmak da o kadar faşizmdir, o kadar ırkçılıktır" dedi. 

Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, bugünün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsattı. Erdoğan, bugünün, Türkiye ve dünyadaki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

Her insanın farklı yaratıldığını ifade eden Erdoğan, her insanın parmak izi, yüzü, tavrı, edası, duygu ve düşüncesiyle diğerinden farklı olduğunu söyledi. Erdoğan, her insan, her canın, Allah tarafından yaratıldığını, O`nun takdiriyle vücut bulduğunu anlattı. 

Erdoğan, standart bir insan tanımının asla yapılamayacağını dile getirerek, bu tanımı yapmanın, insanları hangi kritere göre olursa olsun, yaratılış özellikleri üzerinden tasnife tabi tutmanın, en başta yaradana saygısızlık olduğunu kaydetti. 

Kadın ve erkek arasında ayrımcılığın, insani değerlere olduğu kadar dini değerlere de tamamen aykırı olduğunu belirten Erdoğan, "Zengin ile yoksul, doğulu ile batılı, beyaz ile siyah, uzun ile kısa arasında ayırım yapmak, vicdani değerlere olduğu kadar İslami değerlere de taban tabana aykırıdır. İnsanlara derilerinin renginden, etnik kökenlerinden, dillerinden, ekonomik durumlarından dolayı farklı nazarla bakmak ne kadar faşizm, ne kadar ırkçılıksa, insanlara yaratılıştan sonra veya sonradan oluşmuş bir takım engeller nedeniyle farklı bakmak da o kadar faşizmdir, o kadar ırkçılıktır" diye konuştu. 

"Normal ya da anormal insan yoktur, insan vardır, can vardır" diyen Erdoğan, insanlar arasında hiçbir ayırımı bugüne kadar kabul etmediklerini kaydetti. 

Erdoğan, "Partimizi kurduğumuz andan itibaren bu değişmez ilkemizi Yunus Emre`nin şu muhteşem dizeleriyle özellikle ifade ettik; yaradılanı severim, yaradandan ötürü. Bir başka öğüdünde Yunus şunu söylüyor: Cümle yaradılmışa bir göz ile bakmayan, halka müderris olsa hakikatte asidir. İşte bu anlayış bizim insan nazarımızı, insana bakış çerçevemizi çizen anlayıştır" dedi. 

Her alanda ihmalleri ortadan kaldırırken, Türkiye`yi her alanda normalleştirirken, engelliler için de daha yaşanabilir ülke, şehirler, sokaklar, binalar inşa etmenin mücadelesi içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, 2005`te ilk engelli kanununu, kendilerinin çıkardığını anlattı. 

Erdoğan, 2010`da yaptıkları değişiklikle, engelliler için yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesini bozmayacağını anayasa hükmüne bağladıklarını dile getirdi. Erdoğan, 2013`te yaptıkları düzenlemeyle yasa ve mevzuattaki engellileri rahatsız eden ifadeleri çıkardıklarını, engellilerin eğitimine özel önem verdiklerini belirtti. 

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Özel eğitim kurumlarında, özel eğitim ve kaynaştırma sınıflarında engelli öğrenci sayısı - buraları özellikle söylüyorum. Çünkü birilerinin, bu işlerde nasıl istismar yaptığını ortaya koymamız lazım. Bugüne kadar gelen iktidarların engelliler konusundaki istismarları ortadadır. Bunu ülkemdeki tüm engelli kardeşlerime, ailelerine özellikle tekraren duyurmak istiyorum - 2002`de 53 bin kişiydi. Şu anda bu sayı 231 bin kişiye ulaştı. Engelli kardeşlerimizi okullara ücretsiz taşımaya başladık, şu anda 46 bin kişiyi okullara ücretsiz taşıyoruz. İstihdam noktasında önemli adımlar attık. 2002`de kamuda 5 bin 777 engelli çalışıyordu, şu anda 32 bine çıktı. 2002`de kamu ve özel sektörde işçi kadrosunda yılda 10 bin engelli istihdam edilirken 2013`de 35 bin kişiyi geçmiş durumda. `Engelliden öğretmen olmaz` diyorlardı. Biz bu yanlışı ortadan kaldırdık, engelli kardeşlerimizden de artık öğretmen ataması yapmaya başladık. Şu anda bin 312 engelli kardeşimiz öğretmen olarak atandı, son derece mutlu, hayat dolu şekilde görevlerine başladılar. 

Maaşlar konusunda da çok önemli artışlar yaptık. 2002`de bir engelli kardeşimiz ayda 24 lira maaş alıyordu, şu anda engellilik durumuna göre 564 lira 725 lira arasında ödeme yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin bazılarının bakımı sabır istiyor. Bu noktada da aileleri rahatlatmanın mücadelesinde olduk. 2007`de evde bakım aylığı uygulaması başlattık. O yıl engelli kardeşlerimizin ailelerine aylık 403 lira ödemeye başladık. Şu anda 703 lira ödüyoruz. 11 yıl önce 30 engelliye bir bakım elamanı düşüyordu, şu anda 6 engelliye bir bakım elemanı hizmet veriyor. Vergiden emekliliğe kadar bir çok alanda hem engelli kardeşlerimize hem annelerine kolaylıklar sağladık. Bunlar, engelli kardeşlerimiz için yaptıklarımızın sadece bir kısmı. İnşallah daha da fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Her türlü ayrımcılığı, her türlü engeli ortadan kaldıracağız." 

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez binasının, engelliler için baştan sona yeniden düzenlenerek, engelsiz bina haline getirildiğine işaret etti. Erdoğan, kamuda bu düzenlemeleri daha fazla yapacaklarını kaydetti. 

Belediye başkanlarının yönettikleri şehirleri engelsiz hale getirmelerinin en büyük arzuları olduğunu vurgulayan Erdoğan, bunun için projeler, vizyon oluşturmaya devam edeceklerini bildirdi. Erdoğan, sözlerini, "Her türlü ayrımcılığı inşallah bu şeklide kaldırmış olacağız. Yeter ki gönüller engelli olmasın. İnşallah her engel aşılır, hep birlikte bunları aşacağız" diye sürdürdü. 

Başbakan Erdoğan, ekonomiye ilişkin iki önemli rekoru da paylaşmak istediğini belirtti. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi`nin 2013 Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladığını anımsatan Erdoğan, Kasım`da ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,8 oranında artarak 13 milyar 798 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi. Erdoğan, bu rakamın, cumhuriyet tarihi boyunca tek bir ayda yapılan en yüksek ihracat rakamı olduğunu vurgulayarak, Türkiye`nin, ihracatta aylık bazda cumhuriyet tarihinin rekorunu kaydettiğini belirtti. 

Erdoğan, Aralık`ta olağanüstü durum olmazsa, küresel kriz ortamına rağmen Türkiye`nin yıllık ihracatta gerileme yaşamayan, ihracatını muhafaza edebilen nadir ülkelerden biri olacağını ifade etti. 

Bir başka önemli rekoru da Merkez Bankası rezervlerinde kaydettiklerini vurgulayan Erdoğan, "2002`de Merkez Bankası rezervlerini, 27,5 milyar dolar olarak aldık. Merkez Bankası döviz rezervimiz bu yılın Mart ayında, 135 milyar dolara ulaşarak, tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Şu anda ise Merkez Bankası döviz rezervimiz 135 milyar 328 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek rakamı. Bu güzel gelişme de ülkemize, milletimize hayırlı olsun" görüşünü dile getirdi. 

Erdoğan, 28 Kasım`daTüketici Kanunu`nun, Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, "Bu yeni kanunla vatandaşımızın, müşterinin haklarını daha geniş ve adil şekilde koruma altına alıyor, hak arama yollarını da bu vesileyle geliştiriyoruz, genişletiyoruz. Tüketicilerin, haklarını aramaları için mutlaka mahkemeye gitmelerine gerek bırakmayacak, onlara ilave külfetler getirmeyecek mekanizmalar oluşturulan bu kanun da ülkemizde ve milletimize hayırlı olsun" dedi. 

Erdoğan, hafta sonunda Muğla ve ilçelerinde 205 milyon liralık eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı. Erdoğan, bu hafta sonu da Trakya`da olacaklarını, toplu açılışlar yapacaklarını dile getirdi. 

Yerel seçimlerde adayların tanıtımını, belli takvim içinde açıklamaya başladıklarına işaret eden Erdoğan, geçen haftaki grup toplantısında 10 ilin adayını tanıttıklarını anımsattı. Erdoğan, cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantısında 21 adayı açıkladıklarını, Muğla`da teşkilatla yaptıkları toplantıda Muğla adayını tanıttıklarını, böylece 32 ilin aday tanıtımını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Erdoğan, bugün grup toplantısında açıklayacakları 15 ille, açıkladıkları aday sayısının 47`ye ulaşacağını belirtti. 

Erdoğan, perşembe günü İstanbul`da aday tanıtım toplantısında, bazı adayların tanıtımını yapacaklarını dile getirdi. Erdoğan, kademe kademe bütün büyükşehir, il, ilçe, belde adayları, il genel meclisi, belediye meclis üyesi adaylarını ilan ederek, tam kadro sahaya çıkmış olarak, seçim çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı. 

Kasım itibariyle hükümette 11 yıllarını doldurduklarına işaret eden Erdoğan, "Türkiye`ye iz bırakacak, milletimizin gönlünde inşallah silinmez bir mevki teşkil edecek eserler ortaya koyduk. 11 yıl boyunca gece gündüz çalışarak, bütün Türkiye`yi, dünyanın bir çok ülkesini dolaşarak, ülkemizi büyütmenin, milletimizin refahını çoğaltmanın mücadelesini verdik. Iğdır`dan Muğla`ya, Hakkari`den Edirne`ye kadar 780 bin kilometrekarenin tamamında en ücra yerleşim birimlerinden büyükşehirlerimize kadar nefes alınıp verilen her yerde eserler inşa ettik" dedi. 

İŞTE AÇIKLANAN İLLER

Ardahan: Faruk Köksoy

Iğdır: Mustafa Buluş

Erzincan: Cemalettin Başsoy

Bingöl: Yücel Barakazi

Hakkari: Osman Kızılban

Rize: Reşat Kasap

Bitlis: Fehmi Alaydın

Batman: Mehmet Emin Ekmen

Ağrı: Hasan Arslan

Erzurum: Mehmet Sekmen

Van: Açıklanıyor

Samsun:Yusuf Ziya Yılmaz

Hatay: Sadullah Ergin

Diyarbakır: Galip Ensarioğlu

Şanlıurfa: Celalettin Güvenç



27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04