1 Mayıs İşçi Bayramında Midyat Belediye işçilerine çifte bayram yaşattı

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi HAK-İŞ Konfederasyonu bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan yüzde 25 zam, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü belediye işçilerine çifte bayram yaşattı.

Mardin 2.05.2021 13:51:00 0
1 Mayıs İşçi Bayramında Midyat Belediye işçilerine çifte bayram yaşattı

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi HAK-İŞ Konfederasyonu bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan yüzde 25 zam, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü belediye işçilerine çifte bayram yaşattı.

Midyat Belediyesi Personel Limitet şirketi ile HAK-İŞ Konfederasyonu bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında 185 işçiyi kapsayan yüzde 25'lik zam için anlaşması sağladı. Zam Temmuz Ayı’ndan sonra geçerli olacağı kaydedildi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Belediye meclis salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “ülkemizin gelişmesine çok büyük katkı sağlayan siz değerli kardeşlerimin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nüzü kutlu olsun. Nice 1 Mayıs Bayramlarına hep beraber erişelim” Dedi.

Başkan Şahin, şöyle devam etti. “Belediyemizin ve ilçemizin bütün yük sırtınızda, bunun farkındayız. Pandemi şartlarından dolayı, belediye olarak ekonomik anlamda çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Buna rağmen sizleri düşündük.  Yaptığımız görüşmeler neticesinde sizlerin maaşlarına yüzde 25 zam yapmayı uygun gördük. Anınızın ak sütü gibi size helal olsun. Daha ileriki zamanlarda, belediyenin imkânları iyileşirse daha iyi düzenleme yapacağız. Ben hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Midyat Belediye Baş Temsilcisi Atilla Arslan ise; “Midyat Belediyesi personel şirketinde çalışan toplam 185 personel 1 Mayıs İş Bayramı hediyesi olarak, yüzde 25 oranında zam yapıldı. Başkanımızın, bu personele yaptığı en büyük hediyedir. 1 Mayıs hediyesi olan bu zamdan dolayı, Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e teşekkür ediyorum. Devasa şekilde gerçekleştirdiği hizmetlerin ve projeleri devamını diliyorum. Başkanımıza gönülden başarılar diliyorum.” Dedi.

İmar Müdürlüğünde çalışan İnşaat Teknikeri Emine Şahin ise, Bugün üç bayram yaşadığını belirterek, “Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin Bana bugün üç bayramı birden yaşattı. Bir tanesi doğum günüm, bir tanesi zam ve işçiler bayramı. Bundan ötürü Belediye başkanımıza çok teşekkür ederim.” Dedi.

Yapılan anlaşmadan dolayı Başkan Şahin'e plaket ve buket takdim edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00