2 ESKİ DOST 21 YIL ARADAN SONRA BİR ARAYA GELDİ

"TARÍHÍ BÍR YOLCULUĞUN SÍLÍNMEZ PORTRESÍ FETHULLAH ERBAŞ VE CEMÍL AYDOĞAN" 21 yıl sonra Kızıltepe de Mehmet Salih Kahramanın oğlunun düğününde bir araya geldiler.

Mardin 27.11.2017 17:27:48 0
2 ESKİ DOST 21 YIL ARADAN SONRA BİR ARAYA GELDİ

"TARÍHÍ BÍR YOLCULUĞUN SÍLÍNMEZ PORTRESÍ FETHULLAH ERBAŞ VE CEMÍL AYDOĞAN" 21 yıl sonra Kızıltepe de   Mehmet Salih Kahramanın oğlunun düğününde bir araya geldiler.

 

Zap kampında PKK nin elinde esir olarak bulunan 9 esir askeri kurtarmak amacı ile Refah partisi Van Millet Vekili Fethullah Erbaş başkanlığında, heyet koordinatörü Ínsan hakları Derneği Mardin şube başkanı Cemil Aydoğan, ÍHD Genel Başkanı Akın Birdal ve Mazlumder Genel Başkanı Mehmet Íhsan Aslan dan oluşan Barış heyetti bir sürü zorlu ve sıkıntılı engellerden sonra Zap kampına ulaşmıştı.

 

Van Millet Vekili Erbaş bir katıldığı bir Tv programında Heyetin en genç ve cesur olan kardeşi Cemil Aydoğan'dan övgü ile bahsetmişti. Heyet koordinatörü Aydoğan bu olaya ilk defa açıklık getirdi.

 

Cemil Aydoğan bizler heyet olarak Amadiye kampında bulunduğumuz bir sırada bize istihbarat'an bir haber geldi; bu yolculuğumuzun devam etmesi durumunda karanlık bazı güçler tarafından imha edileceğimiz haberi ulaştırıldı .Sabah namazında ben sayın Erbaş ve sayın Aslan'a dedimki sizler Allahın kaderine inanıyormusunuz;   biz inanıyoruz dediler.Sayın Birdal dedim biz Allahın kaderine inanıyoruz.Sen Ateistsin biliyorum kadere inanmıyorsun.Biz Allah için bu insani fedakarlığı yapacağız.Sen de insanlık için bu fedakarlığı yapmalısın dedim; tevekele Allalah kalkın yolumuza devam edelim dedim sayın Birdal da siz Cennette inanıyorsunuz.Ancak ben inanmıyorum dedi mademki siz gitmeye karar vermişsiniz; bende bu saatten sonra size tabiyim dedi ve bu inanç ve cesaretle Zap kampına yolumuza devam ettik diyerek Sayın Erbaşın inanç ve cesaret sözü muhtemelen bu tartışmalardan gelmektedir.Açıklamasında bulundu.

 

 

 

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00