2.MERSİN TANITIM GÜNLERİ ANKARA`DA BAŞLADI

Mersin`in kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışı yapıldı.

29.04.2016 09:55:06 0
2.MERSİN TANITIM GÜNLERİ ANKARA`DA BAŞLADI

Mersin'in kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışı yapıldı.
Mersin veAnkara’dan gelen misafirleri ve önemli konukları ağırlayan ’Mersin Tanıtım Günleri’, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ve Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Toroslardan Saraya Zarafet’ adlı yöresel kıyafetler defilesi ile başlayan açılış töreninden sonra kurdele kesilerek protokol üyeleri ve konuklar stantları ziyaret etti.
Açılış Törenine Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekili İstemihan Talay,TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken açılış törenine katıldı.

2. Mersin Tanıtım Günleri 28 Nisan 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde Ankaralıların ziyaretine açık olacak. Resmi açılışı 28 Bugün Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.
 Mersin Tanıtım Günlerinde Mersinde bulunan belediyeler, dernek ve vakıfların yanı sıra birçok özel kuruluş ve kamu kuruluşları da stant açarak Mersin ilinin tanıtımında rol alacaklar. Bu stantlarda Mersin ilinin el işciliği ve mutfağının tanıtımının yanı sıra satışı da gerçekleştiriliyor.
   Tanıtım günleri süresince çeşitli halk oyunları ve etkinlikler düzenlenecek. Mersin Tanıtım Günleri boyunca Turgay Başyayla, Metin Özülkü, Yıldız Çam ve Erdal Güney gibi sanatçılarında konserlerinin yer alacağı etkinliklerde yöresel sanatçılar, ozanlar ve âşıkların da sahne alacağı konserler, halk oyunları, defileler, sergiler ve imza günleri yapılacak.
Mersin ilinin ekonomik oluşumunu, kültürel değerlerini, damak tadını, müziğini, el sanatlarının hepsini bu organizasyonla Ankaralılara anlatılacak ve yaşatılacak. Başkentli vatandaşlar Etkinliğin yiyecek içecek stantlarında yöresel yemekleri tatma fırsatı bulacaklar. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, bu yıl ikincisi düzenlenen ’Mersin Tanıtım Günleri’nde burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Ankara’da Mersin Günleri, Ankara’da Akdeniz rüzgarının esmesi demektir. Çukurova rüzgârının, Toroslar rüzgârının esmesi demektir. Bütün değerleri ile tam anlamı ile bir Mersin bayramı yaşayacağımız bu 4 gün, en çok Ankara’da yaşayan Mersinli hemşehrilerimizi memnun edecektir. Mersin günlerinin düzenlenmesinde Valiliğimizin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çok emeği var. Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’a ve Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Mersin Tanıtım Günleri sadece sıradan bir tanıtım organizasyonu değil, Mersinli hemşerilerimizin gönül yüceliğinin, yürek enginliğinin aşikar kılındığı bir ortamdır. Burada sadece Mersin’in zenginlikleri tanıtılmıyor, burada aynı zamanda büyük Türk kültürüne karışan ana damarlardan biri olan Mersin, kültürel kimliğiyle de tanıtılıyor” dedi.
2.Mersin Tanıtım Günleri 28 Nisan–1 Mayıs Tarihleri arasında ziyaretçilere açık tutulacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


,
30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00