20 ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ MARDİN`E HAYRAN KALDI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Üniversitelerin genel durum değerlendirmesini yapmak üzere 20 Üniversite Rektörü Mardin Artuklu Üniversitesi?nin ev sahipliğinde toplandı.

Gündem 26.04.2017 16:19:09 0
20 ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ MARDİN`E HAYRAN KALDI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Üniversitelerin genel durum değerlendirmesini yapmak üzere 20 Üniversite Rektörü Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde toplandı.

 

Bölgede bulunan Üniversiteler ile ilgili konuları yerinde değerlendirmek amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesinin ev sahipliğinde iki oturum şeklinde düzenlenen toplantıya Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yanı sıra Harran Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Siirt Üniversitesi Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi rektörleri katıldı.

 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen  Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısıyla ilgili açıklama yapan  Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, toplantının Artuklu Üniversitesi ve şehir tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını  belirterek,Misafir Rektörlere Mardin'i en iyi şekilde tanıtmak için çaba harcadıklarını ifade etti.

 

Ağırakça, toplantıda bölge üniversitelerinin meselelerini, her manada bütün yönleri ile değerlendirmeye, tartışmaya çalıştıklarının altını çizerek “Bölge üniversiteleri rektörleri olarak karşılıklı istişare ve analizlerden çıkan sonuçları, hep birlikte değerlendirme imkanı bulduk.” Dedi.

 

 Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, toplantının üniversitelerin kuruldukları bölgelere sağladığı katkıyı daha da artırmak; bilgi üretme, araştırma yapma, kitlesel eğitimi gerçekleştirme ve meslekî eğitim verme gibi toplumsal hizmetler sunan bu kurumların sorunlarını tanımlayıp hal çareleri üretme açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.


Rektör Ağırakça, toplantıda bölge üniversitelerinin meselelerini, her manada bütün yönleri ile değerlendirmeye ve tartışmaya açtıklarının altını çizerek “Bölge üniversiteleri rektörleri olarak üniversitelerin misyon ve işleyişleri, akademik ve idari-mali ve güvenlik durumlarını karşılıklı istişarelerle analiz ederek çıkan sonuçları, hep birlikte değerlendirme imkanı bulduk.” bilgisini verdi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan üniversitelerde yaşanan sorunlar, bu sorunlara karşı üniversite idaresinin uygulamaları ve bu sorunlara yönelik getirilebilecek çözüm önerilerini içeren görüş ve önerilerin değerlendirilip ikili görüşmeler yapma fırsatını bulduklarını da söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, “Bu vesileyle üniversitelerimizde öğretim elemanları arasında mesleki işbirliği ve dayanışma, kurumsallaşma, akademik performans, fiziki ve sosyal imkânlar gibi konuları tartışmaya ve karşlılıklı deneyim alışverişinde bulunduk.” dedi.

 

19-20 Nisan Tarihlerinde Mardin Artuklu Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 2 Oturumun ardından,Misafir Rektörlere Mardin'in tarihi ve tueirstik yöreleri gezdirildi.Rektörler Mardin'e hayran kaldı. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07