2014-2015 SEZONU ŞAMPİYONU GALATASARAY OLDU

Yasin ve Sneijder`in attığı gollerle ezeli rakibini 2-0 mağlup eden Galatasaray,Fenerbahçenin Başakşehir ile 2-2 Berabere kalması sonucunda ligde son 1 maç kala 4. yıldızı takmaya hak kazandı.

25.05.2015 22:02:04 0
2014-2015 SEZONU ŞAMPİYONU GALATASARAY OLDU

 

Fatih Terim Stadı'nda oynanan kritik karşılaşma 20:00'de başladı.. Mücadelede hakem Ali Palabıyık düdük çaldığ maç 2-2 berabere bitmesi nedeniyle ligin bitimine bir maç kala Galatasaray Şampiyon oldu.

Başakşehir'in golleri 53 ve 62. dakikalarda eski bir Galatasaraylı olan Mehmet Batdal'dan geldi. Fenerbahçe'nin gollerini ise 81'de Webo, 88'de Diego kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe 71 puana yükseldi ve ligin bitimine 1 hafta kala Galatasaray'ın 5 puan gerisinde kaldı. Başakşehir ise puanını 58 yaptı.

Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kalmasıyla Galatasaray,son hafta öncesi 2014-2015 sezonu şampiyonu oldu.. 20 şampiyonluğa ulaşan sarı kırmızılılar, 4. yıldızı da Takmaya hak kazandı

Fenerbahçe 4 kırmızı kart gördüğü maçta Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı ve şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı!

Fatih Terim Stadı'ndaki maçta Başakşehir'in gollerini Mehmet Batdal (Dk.53 ve 62) atarken, sarı lacivertlilerin golleri Diego (Dk.81) ve Webo'dan (Dk.88) geldi. Mehmet Batdal, 90+3. dakikada kullandığı penaltıda topu üstten dışarı attı. Fenerbahçe'de Caner Erkin ve Bruno Alves 90. dakikada ikinci sarı karttan, Mehmet Topuz (Dk.84) ve Webo da (Dk.90) direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İŞTE İLK 11'LER:

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Mahmut, Epureanu, Yalçın, Mossoro, Uğur, Alpaslan, Badji, Visca, Doka, Mehmet Batdal

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Emre, Diego, Kuyt, Alper Potuk, Sow

 

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Fatih Terim Stadı’nda ilk kez...
Spor Toto Süper Lig 33. haftasında İstanbul Başakşehir’e konuk olan Fenerbahçe, bu sezon kullanılmaya başlayan Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ilk kez bir karşılaşmaya çıktı. Geçmişte Başakşehir deplasmanında  çok zorlanan Sarı-Lacivertliler bu defa yeni stadda rakibine konuk oldu.
 
Kartal’dan beklenen kadro
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir karşılaşmasına beklenen bir 11 ile başladı. Kalede Volkan’a görev veren Kartal, Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte Mehmet Topuz’a şans verdi. Alves, Egemen ve Caner’in yanı sıra Mehmet Topal, Emre ve Diego da orta sahada görev yaparken, ileride ise Kuyt, Alper  ve Sow üçlüsü forma giydi.

Kanarya’da moraller bozuk

Şampiyon olabilmek için Çaykur Rizespor’un Galatasaray’ı yenmesini bekleyecek olan Fenerbahçe’de dün derbi sonrası moraller bir hayli bozuldu. Futbolcuların oldukça keyifsiz olduğu görülürken maça motive olmakta zorlandıkları öğrenildi.
 
Emenike’nin üstü çizildi
Fenerbahçe’nin Nijeryalı golcüsü Emenike, Başakşehir’e karşı ilk 18’e giremedi. Ağrıları olduğunu belirten fakat herhangi bir sakatlığı olmayan Emenike’nin üstü çizildi. Nijeryalı’nın sezon sonunda mutlaka satılacağı öğrenildi.
 
Taraftar yalnız bıraktı
Fenerbahçe taraftarları takımlarını Başakşehir deplasmanında yalnız bıraktı. Sadece 150 kadar taraftar maça gelirken Başakşehirliler de tribünleri boş bıraktı.

Başakşehir’den pankart şov

Avrupa kupalarına katılmak için büyük önem taşıyan Fenerbahçe maçında Başakşehirli taraftarlar dev bir pankart ile takımlarını motive ettiler. “Başakşehir’den çıktık yola, kork bizden Avrupa” sloganı taşıyan pankart maç öncesinde açıldı.

Fenerbahçe'de iki cezalı, bir sakat
Sarı lacivertli ekipte Başakşehir maçı öncesinde 3 eksik bulunuyor. Gökhan Gönül sarı kart, Michal Kadlec ise kırmızı kart cezalısı olduğu için kadroya alınmadı. Emenike de sakatlığı nedeniyle yok.

2-0'dan sonra İsmail Kartal'ı protesto ettiler
Statta bulunan az sayıda Fenerbahçe taraftarı, skorun 2-0 olmasının ardından teknik direktör İsmail Kartal'ı protesto etti. Sarı lacivertliler, "İsmail çok yaşa gururlu yaşa" diye tempo tuttu. Bu arada Fenerbahçe taraftarlarının tezahüratlarına Başakşehirli futbolseverlerin de eşlik ettiği görüldü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00