2016 YILINDA EN ÇOK SURİYEDE YAŞANAN SAVAŞI KONUŞTUK
Interpress?in 2016 yılı ?Dünya Gündemi Raporu? araştırmasına göre, Türkiye?nin dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili en çok konuştuğu olaylar, liderler ve konular belirlendi.
Interpress’in 2016 yılı ‘Dünya Gündemi Raporu’ araştırmasına göre, Türkiye’nin dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili en çok konuştuğu olaylar, liderler ve konular belirlendi.
Türkiye’de geçtiğimiz yıl dünyada yaşanan gelişmeler içerisinde yazılı basında en fazla konuşulan konuların başında Suriye’de yaşanan savaş ile ilgili gelişmeler olduğu belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmaya göre, Ocak ayından bu yana Suriye’de yaşananlar toplam 275 binin üzerinde habere konu olurken, Türkiye’nin de içinde bulunduğu operasyonlar ve en son Halep’teki insanlık dramı 45 binden fazla haberle gündeme geldi. Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan ve büyük sürpriz yaşanan seçimler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok konuşulurken, ABD seçimleri Türkiye’de yazılı medyaya 46 bini aşkın haber ile yansıdı. 2016 yılında Fransa’ da yaşanan terör olayları hakkında da yazılı basında 20 binde fazla haberin çıktığı saptandı. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkma kararı alması yılın en çok konuşulan bir başka olayı olurken, alınan karar (Brexit) 15 binin üzerinde habere konu oldu.
2016 yılına damgayı Donald Trump vurdu …
Türkiye’de en çok konuşulan dünya liderleri sıralamasında ilk sırayı, bu yıl Kasım ayında yapılan seçimler sonucu sürpriz bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı olan Donald Trump, hakkında yazılı basında çıkan 35 binin üzerinde haber ile aldı. Uçak düşürme krizi sonrası yaşanan yakınlaşma ve büyükelçi cinayeti ile ülke gündemimizde sıkça yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 30 bine yakın haberle ikinci sırada yer alırken, AB Türkiye ilişkileri ve yapılan açıklamalarla ülkemizde çok konuşulan isimlerden olan Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel’in ise 20 bine yakın haberde isminin yer aldığı belirlendi.
Castro ve Muhammed Ali dünyayı yasa boğdu …
2016 yılında dünya yaşanan ölümlerle de sarsılırken, ülkemizde Küba Lideri Fidel Castro ve Amerikalı Müslüman boksör Muhammed Ali’nin ölümleri büyük yankı buldu. Küba’nın tarihi lideri Fidel Castro ile ilgili yazılı basında 5 binden fazla haber çıkarken, efsanevi boksör Muhammed Ali hakkında ise 5 bine yakın haber sayfalara yansıdı. Yılın son ayında ülkemizde yaşanan ve Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un bir suikast sonucu ölümü de basında 2 binin üzerinde haberle yer aldı.
2016 yılında çok konuşulan diğer konular ise Portekiz’in şampiyon olduğu Avrupa Futbol Şampiyonası, Bob Dylan’a verilmesi ile tartışmalara neden olan Nobel Ödülleri, Brüksel Havalimanında yaşanan bombalı saldırı, Oscar Töreni ve ödülleri, İtalya’da yaşanan deprem, ve Brezilya’nın Chapecoense futbol takımını taşıyan uçağın düşmesi olarak belirlendi.
ARTUKLU HABER AJANSI
-
1
DOĞAN BEKİN ÇOCUK ADALET SİTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARI TBMM'YE TAŞIDI
-
2
TIP ÖĞRENCİSİ BERKAY’IN ADI ATA ÇİFTLİĞİ’NDE YAŞAYACAK
-
3
MOTO KURYELER ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
-
4
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
5
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
6
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
7
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
8
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
9
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
10
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
11
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
BIST 100
16190,25%1,48
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,97% 0,22
-
GRAM ALTIN
7123,35% 0,20
-
Ç. ALTIN
11555,89% 0,19



