2018 YILININ BÖLGE ASKOM TOPLANTISININ İKİNCİSİ MARDİN?DE YAPILDI

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonunun sağlanması amacıyla Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak illerinin katılımıyla 10 Ekim 2018 Çarşamba Günü saat 10.00?da BÖLGE ASKOM toplantısı Mardin?de bir otelde gerçekleştirildi.

Mardin 11.10.2018 01:27:56 0
2018 YILININ BÖLGE ASKOM TOPLANTISININ İKİNCİSİ MARDİN?DE YAPILDI

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonunun sağlanması amacıyla Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak illerinin katılımıyla 10 Ekim 2018 Çarşamba Günü saat 10.00’da BÖLGE ASKOM toplantısı Mardin’de bir otelde gerçekleştirildi.

 


Toplantıya, Mardin İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, Bölge illerimizin (Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt) İl Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri, Halk Sağlığı Hizmetleri ve Sağlık Hizmetleri Başkanları ile Başkan Yardımcıları, Bizim ve Bölge illerimizdeki Kamu ve Özel Hastanelerimiz ile 112 İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve ASKOM üyeleri katılmıştır.

 

Mardin İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ yaparak ilimizde sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. YAVUZ, ilk oturumda bölgedeki "Acil Sağlık Hizmetleri", ikinci oturumda ise "Yoğun Bakımların İyileştirilmesi" konularının konuşulacağını aktardı. Hekimlere yapılan saldırıları dile getiren YAVUZ; "Bizler hekim olarak sürekli yaşatma prensibini taşıyoruz. Bizler hastamıza en kaliteli hizmeti nasıl sunabiliriz diye eğitim aldık ve şu anda idareci olarak da bir görevimiz de bunlara hizmet etmek ve vatandaşlarımıza en etkili sağlık hizmeti sunmaktır. Bölgedeki yoğun bakım sayılarının ülke ortalamasının altında olduğunu, uzman ve pratisyen hekim sayısı 2002 yıllarına mukayese edilmeyecek oranda artmış; ancak halen istenilen seviyelere ulaşmış değildir. Acil sağlık hizmetleri sürekli teyakkuzda. 7 gün 24 saat 365 gün sahada sürekli, özverili çalışan bir sağlık ordusu var. Toplantının bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 


Daha sonra  konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait AVAR    Konuşmasında; ‘’Toplantıda yoğun bakım ünitelerinin gelişmesi, yoğun bakım yatak kapasiteleri ve iller arası hasta transferlerinde yaşanan sıkıntılar hakkında konuşacaklarını, kesinlikle ildeki dinamikler tüketilmeden serviste ve yoğun bakımda yatan hastalar için sevk kararı alınmayacağını, eğer sevk gerekirse ildeki dinamikler tüketildikten sonra başhekim onayı ile sevk yapılacaktır." ifadesini kullandı.


Toplantının devamında İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Osman BALLI, Mardin ilindeki  acil sağlık hizmetleri hakkında toplantıya katılanlara sunum yaptı.

 

Bölge illerinin Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili konuların detaylıca ele alındığı ASKOM toplantısında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Mutabık kalınan konular karar altına alındı. Sonrasında belirlenen gündem maddeleri katılımcılarla paylaşıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00