“2022 Avrupa Gençlik Yılı” kampanyasına dahil olan Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye’de seminer etkinliğini düzenleyen ilk üniversite oldu.
Avrupa Komisyonu’nun teklifiyle 2022 yılının “Avrupa Gençlik Yılı” olarak belirlenmesinin ardından, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUSEM), ‘Avrupa Gençlik Yılı Etkinlikleri’ kapsamında Erasmus+ Gençlik Projeleri konulu seminer düzenleyerek kampanya dâhilinde Türkiye’de seminer etkinliğini düzenleyen ilk üniversite olarak kayda geçti.
2022 yılının tüm Avrupa’da “Avrupa Gençlik Yılı- #EYY2022” olarak belirlendiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, bu yılın Avrupa çapında gençlerin geniş katılımıyla kutlanmasının planlandığını belirterek, "Avrupa Gençlik Yılı kampanyası Ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak koordinasyonuyla yürütülmektedir. Bu kapsamda tüm kurum ve kuruluşların katılım sağladığı kampanyaya bizlerde üniversitemizdeki öğrencilerimiz ile dahil olduk. Gençleri cesaretlendirmek, desteklemek ve onlarla bir araya gelmek için Avrupa Gençlik Yılı; yeşil ve dijital dönüşümlerin ve diğer birlik politikalarının gençler ve genel olarak toplum için nasıl fırsatlar sunduğunun anlatılması, gençlik çalışmaları aracılığıyla özellikle imkânı kısıtlı gençlerin Avrupa Birliğinin sunduğu fırsatlar hakkında bilgi sahibi aktif vatandaşlar olmaları için desteklenmesi, gençlerin kişisel, sosyal, ekonomik ve mesleki gelişimlerini desteklemek için AB, ulusal, bölgesel veya yerel düzeyde kendilerine sunulan çeşitli fırsatları daha iyi anlamalarının sağlanması ve gençlik gözüyle bakış açısının 2019 – 2027 AB Gençlik Stratejisi doğrultusunda her düzeyde politika oluşturma sürecine dâhil edilmesi konularında hedefler belirlemiştir. Üniversite olarak bizlerde öğrencilerimizi bu konuda bilgilendiriyor ve destekliyoruz.” dedi.
MAÜ Genç Kalite Topluluğu ve Proje Koordinasyon Ofisi işbirliği ile gençlerin aktif vatandaşlığını teşvik edecek ve Erasmus+ çatısı altında desteklenebilecek gençlik projeleri ve gençlik proje gruplarının kuruluşu hakkında düzenlenen seminer etkinliği MAUSEM Müdürümüz Öğretim Görevlisi Hanife Yeşilyurt tarafından verildi. İki aşamadan oluşan Eğitim Seminerine katılım sağlayan 72 öğrenciye MAUSEM tarafından katılımcı belgesinin verileceği bildirildi.
Projelerde aktif rol almak ve proje üretmek isteyen öğrencilerin tespit edilerek ECAS sisteminde tanımlı ‘Genç Proje Grupları’ oluşumunun sağlanmasını hedeflediklerini belirten MAÜ Proje Koordinasyon Ofisi, eğitimde Erasmus + Ekim Çağrısı dönemi için kurulan gençlik gruplarının ortaklıkları ve proje gönderilerinin de beklendiğini söyledi.