21 Hayvan Mamak Belediyesi Barınağı’na teslim edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Haydi Polisleri ile birlikte uygunsuz ve sağlıksız koşullarda hayvan besleyen petshopa baskın gerçekleştirdi.

Belediye Haberleri 10.12.2020 10:47:00 0
21 Hayvan Mamak Belediyesi Barınağı’na teslim edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Haydi Polisleri ile birlikte uygunsuz ve sağlıksız koşullarda hayvan besleyen petshopa baskın gerçekleştirdi. Baskında 10 köpek, 6 kedi, 2 tavşan ve 1 papağana el kondu. El konan hayvanlar Mamak Belediyesi Barınağı’na teslim edildi. Mamak Belediyesi veteriner hekimlerince muayene edilen 21 hayvan, daha evvel hayvan sahiplenmek isteyen kişilere verilerek yeni yuvalarına kavuştu. Hayvanların petshoplardan ya da çiftliklerden almak yerine, barınaktaki hayvanları tercih edilmesinin çok daha önemli olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Sahiplenmek sorumluluk gerektirir. Özellikle çocuklarımıza sorumluluk ve hayvan sevgisini aşılamak adına hemşerilerimizi Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evi’ne bekliyoruz” dedi.

 N 

Hayvanların teslim edilmesine eşlik eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu, son günlerde yaşanan üzücü olaylardan bir tanesine daha şahit olduklarını belirterek, " Bu hayvanların durumunu görünce merhameti ve vicdanı olan her insanın vicdanı kanıyor. Bu hayvanları lütfen satın almayın ve ortam yaratmayın. Bu hayvanların perişan olmasına müsaade etmeyin, bunlar can taşıyor. Üretimlerin son bulması için sizlerin bu hayvanları satın almamanız gerekiyor. Bunlar mal değil, bunlar peluş oyuncak değil. Bunların her biri bir can taşıyor, lütfen fırsat vermeyin" dedi.

 

 

ARTUKLU HABERAJANSI-ANKARA/MAMAK


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71