``23 NİSAN TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMDIR``

Merzifon Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği 2. Uluslararası Çocuk Festivali etkinliklerine katılmak için Romanya, Ukrayna, Gürcistan ve Makedonya?dan gelen çocuklar Vali İ. Halil Çomaktekin ile bir

23.04.2016 09:51:05 0
``23 NİSAN TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMDIR``

AMASYA(AHA)-Merzifon Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği 2. Uluslararası Çocuk Festivali etkinliklerine katılmak için Romanya, Ukrayna, Gürcistan ve Makedonya’dan gelen çocuklar Vali İ. Halil Çomaktekin ile bir araya geldi.

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, misafir öğrenciler ve aileleri yer aldı. Programda ilk olarak düzenlenen festival ile ilgili olarak Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı bilgiler verdi. Verilen bilgilere göre bu yıl 2. düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali’ni yurt dışından Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Makedonya, yurt içinde ise Edirne, Samsun illeri ve Merzifon Belediyesi Konservatuvarı çocuk gruplarının katılımıyla gerçekleşecektir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında T.C. Merzifon Belediyesi olarak 20 – 24 Nisan 2016 tarihleri arasında 2. Uluslararası Çocuk Festivali’ni yurt dışından Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Makedonya, yurt içinden ise Edirne, Samsun illeri ve Merzifon Belediyesi Konservatuvarı çocuk grupları katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Ülkeler arasında kültür köprüsü oluşturabilmek ve hemşerilik bağlarımızı güçlendirmek amacıyla düzenlenen Merzifon Belediyesi 2. Uluslar Arası Çocuk Festivali 20 Nisan 2016 Çarşamba günü 12.00’da misafir çocukların gönüllü ailelere teslim edilmesiyle başlayıp, 24 Nisan 2016 Pazar günü saat:12.30’da Çanakkale Şehitleri Parkı’nda yapılacak “ Uçurtma Şenliği“ ile son bulacaktır. Festivale yurt dışından 70’i çocuk olmak üzere 120’nin üzerinde yabancı misafir katılacaktır.

 

Programda konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “23 Nisan 1920 tarihi, biz Türkler için milli iradeye dayalı Türkiye Cumhuriyetinin, demokratik çerçeve içerisinde temellerinin atıldığı ve o günden beri dünya barışına, dostluğuna kardeşliğine, adaletine, evrensel değerlerin yükselmesine çalışan ve gittikçe güçlenen Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş manasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sahip olduğu ileri görüşlülüğü sayesinde bütün dünya çocuklarına, dünyanın huzurunun ve saadetinin, birliğinin ve beraberliğinin ortaklaşa kurulması ve güçlenmesi için uluslararası alanda önemli bir çocuk bayramını bütün çocuklara hediye etmiştir. Bu vesileyle kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece Türk çocukları için değildir. Dünyanın muhtelif yerlerinden gelen bütün çocuklar kalplerini, sevgilerini birleştirerek, insanlar arasındaki barışın güçlenmesi, dünyadaki huzur ve saadetin sağlanması için bir araya gelip bu bayramı sevgi şöleni içerisinde beraberce kutlayacaklar. Amasya’da da aynı şekilde komşu ülkelerden gelen siz değerli misafirlerimizi ağırlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler her şeyden önce kalp sevgisiyle anlaşıyorsunuz. Aynı lisanı konuşmasak bile kalbimizle, sahip olduğumuz insani değerlerimizle, sevgi ve merhamet değerlerinin etrafında birleşerek bir araya geliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti güçlendikçe insanlarımıza ve çocuklarımıza sadece ülkemizin sınırlıları içerisinde değil, dünya üzerinde yaşayan bütün insanların huzurlu olabilmesi, dünyadaki kaynakların eşitçe bütün insanlara paylaşılması, zulümlerin bitmesi, mazlumların yanında yer alarak onların gülmesi için mücadele etmeye devam edecektir. Bütün insanlığın çocuklarını yürekten ve kalpten sadece insan oldukları için seviyoruz. Hiçbir zaman etnik, mezhep ayrımı yapmaksızın insanları yaratılışından ötürü seviyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da bu vesileyle çok önemli görüyoruz. İnsanlık değerlerinin yükselmesi için bu bayramdan da en üst düzeyde faydalanmaya çalışıyoruz. Merzifon Belediye Başkanımızı, İl Milli Eğitim Müdürümüzü, Kültür ve Turizm İl Müdürümüzü, Amasya ve Merzifon halkını bu güzel bayrama destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Programın sonunda Vali Çomaktekin misafir öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, misafir öğrenciler ise Vali Çomaktekin’e ülkelerine özgü hediyeleri takdim ettiler.


38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79