23 SERTİFİKASI VAR AMA 4 YILDIR İŞ BULAMIYOR

Mardin?de yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Gök balık, 23 sertifikası olmasına rağmen 4 yıldır aradığı işi bulamıyor.

11.04.2016 16:32:20 0
23 SERTİFİKASI VAR AMA 4 YILDIR İŞ BULAMIYOR

Mardin’de yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Gök balık, 23 sertifikası olmasına rağmen 4 yıldır aradığı işi bulamıyor.Bölgede terör olaylarında meydana gelen artışa paralel olarak İşsizlikte de artış sürüyor.

Mardin’de yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Gökbalık isimli 30 yaşındaki genç , 23 sertifikası olmasına rağmen 4 yıldır aradığı işi bulamıyor.    
Güneydoğu bölgesinde son aylarda yaşanan olaylar ,bölge ekonomisini ve turizmini çökertti. Mardin’de yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Gökbalık, 23 ayrı kurumdan aldığı sertifikalarına rağmen 4 yıldır iş bulamadığını söylüyor.
 Mardin yerel  basın mensuplarına  açıklamalarda bulunan Mehmet Gök balık, iş adamlarına bölgede yatırım yapma çağrısında bulundu.


''23 SERTİFİKAM VAR AMA İŞİM YOK!''


Gök balık, “4 yıldır Mardin merkezde iş aramama rağmen bulamıyorum. 23 sertifikam olmasına rağmen ne kamu kuruluşlarında ne de özel şirketlerde iş buluyorum. Bunun en önemli sebebi şu an bölgemizde yaşanan olaylarıdır. Olaylardan dolayı kimse işçi çalıştıramıyor. Tek isteğim Mardin'e yatırımlar sağlanıp iş imkanlarının oluşması için bu olayların son bulmasıdır.” diye konuştu.
 

''MARDİN DE BİNLERCE GENÇ İŞSİZ KALDI''


Binlerce Mardinli gencin işsiz olduğunu belirten  Gök balık, “Şuan sadece Mardin’de binlerce gencimiz iş bulamadığı için işsiz durumdalar. Mardinli milletvekillerimize sesleniyorum; Mardin'e fabrikalar açıp iş imkanları sağlasınlar ki millet evine ekmek götürebilsin.” dedi.
 

''MARDİN TERÖR BÖLGESİ DEĞİLDİR''


Yaşanan olaylardan herkesin  rahatsız olduğunu ve bölgenin ‘Terör bölgesi’ olarak anılmasını kesinlikle  istemediğini dile getiren Gök balık, “Mardinliler olarak bu olayların biran önce son ermesini istiyor ve bekliyoruz.Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ‘terör bölgesi’ olarak anılmasını istemiyoruz. Burası ‘terör bölgesi’ falan değil, Hoş görü diyarıdır. ” dedi.
 

''MARDİN DE İŞSİZE KIZ VERMİYORLAR'' 


Yaklaşık 10 yıldır askerliğini bitirdiğini, fakat hala evlenemediğini aktaran Gök balık, “Bende herkes gibi yuva kurup çoluk çocuğa karışmak istiyorum. Lakin işsiz olduğumdan dolayı kimse bana kız vermiyor.”Açıklamasında bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00