23. Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu Endonezya’da Yapıldı

Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumunda Özgür Filistin’de Akademinin Rolü Konuşuldu

Gündem 21.12.2023 18:33:00 0
23. Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu  Endonezya’da Yapıldı

Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumunda Özgür Filistin’de Akademinin Rolü Konuşuldu

Geçtiğimiz yıl Üniversitemizin öncülüğünde ve Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın Düzenleme Kurulu Başkanlığında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve OSTİM Teknik Üniversiteleriyle ve Malezya’dan iki üniversitenin işbirliğiyle 12 ülkeden bilim insanlarının katılımıyla Ankara’da düzenlenen Uluslararası Beytulmakdis Akademik Sempozyumu bu yıl Üniversitemizin paydaşlığında Endonezya’da, Universitas Dijuanda ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

23. Uluslararası İslami Kudüs Beytülmakdis Çalışmaları Konferansı başlığıyla uluslararası katılımla düzenlenen sempozyumun açılış konferansını Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar yaptı.
Rektörümüz Özcoşar, Beytülmakdis Sempozyumunda Akademide Siyonist Baskıyı Aşmak: Anti-Siyonist Bilimin İmkanları ve Özgür Filistin’de Akademinin Rolü başlığı ile açılış konferansını gerçekleştirdi.

Sempozyuma Dünya Genelinde Yoğun Katılım Oldu
Türkiye, Endonezya, Malezya ve İngiltere'den aralarında Üniversitemiz ile Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin de yer aldığı Üniversite ve Araştırma Merkezlerinin organizasyonunda düzenlenen sempozyuma dünyanın birçok ülkesinden bilim insanı katıldı.
Sempozyumda 7 farklı oturumda toplam 150 bildiri sunuldu.
Sempozyuma farklı ülkelerden birçok bilim insanı katılarak sunumlar gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Filistin Sorununu Uluslararası Akademik Camiada Gündemde Tutacak Çalışmalara İmza Atıyor
Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 10 Yurtdışı Üniversite Rektörleriyle Filistin ve Kudüs çalışmaları başta olmak üzere Akademik İşbirliklerine imza attı.
Aynı şekilde 23. Uluslararası İslami Kudüs Beytülmakdis Çalışmaları Konferansı vesilesiyle Üniversitemiz ile Endonezya’daki birçok Yükseköğretim Kurumu arasında özellikle Filistin ve Kudüs alanında ortak çalışmalar yapmak üzere anlaşma ve akademik işbirliği protokolleri imzalandı.
Üniversitemiz ile Akademik İşbirliği Protokolü imzalanan Universitas Djuanda, Universitas Swadaya Gunung Jati, Universitas Bakti Tunas Husada, Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan Salasabila Serang, Politeknik Siber Cerdika Internasional, Universitas Yayasan Pendidikan Imam Bonjol Majalengka, Universitas Cipasung Tasikmalaya, Universitas Yatsi Madani, Institut Pendidikan dan Bahasa (IPB) Invada Cirebon, Universitas Kebangsaan Republik Indonesia Yükseköğretim Kurumları arasında akademik ortak çalışmalar hemen başlatılacak.

Özcoşar: Özgür Bir Filistin İçin Akademinin Daha Etkili İnisatif Alması Gerekiyor
Üniversitelerle imzalanan Akademik İşbirliği Protokollerinin yanı sıra, Üniversitemizin Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi adına Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Uluslararası Entelektüel Akademik Forum ile özgür bir Filistin ve Kudüs bağlamında uluslararası alanda daha etkili akademik işbirliği için akademik protokol imzaladı. 
Siyonist saldırılar karşısında ilk günden itibaren Filistin halkının mücadelesinin yanında yer aldıklarını ve akademik programlarıyla bu hassasiyeti ulusal alana taşıdıklarını belirten Özcoşar, Endonezya'da imzaladıkları anlaşma ve protokollerle Filistin hassasiyetini ulus dışı alana da aktarmak istediklerini söyledi.
Bu çalışmaların Mardin Artuklu Üniversitesinin Uluslararasılaşma çalışmalarına da ivme kazandıracağını ifade eden Rektörümüz Özcoşar, bu uluslararası çalışmaların aynı zamanda üniversitelerinin uluslararası alanda bilinirliğini ve görünürlüğünü daha da arttıracağını söyledi.

Uluslararası Beytulmakdis Sempozyumu 2024’de Mardin’de
Beytülmakdis Sempozyumunun 23 yıldır aralıksız devam ettiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, sempozyumun ilk yıllar gerçekleştirildiği İngiltere ve Malezya’nın ardından son 7 yıldır Türkiye’de İstanbul, Mardin ve Ankara’da düzenlendiğini ifade ederek 23.sünü Endonezya’da gerçekleştirdikleri Baytulmakdis Sempozyumunun 24.sünü seneye Mardin’de düzenleyecekleri bilgisini verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19