29 KASIM TIBBİ SEKRETERLER GÜNÜ BURUK KUTLANACAK

Kadro verilmeyen Tıbbi sekreterler 29 Kasım Tıbbi Sekreterler Gününü buruk kutlayacak.

Gündem 29.11.2016 08:19:12 0
29 KASIM TIBBİ SEKRETERLER GÜNÜ BURUK KUTLANACAK

Kadro verilmeyen Tıbbi sekreterler 29 Kasım Tıbbi Sekreterler Gününü buruk kutlayacak.

 

YIILARDIR TIBBİ SEKRETERLERLER KADRO MÜCADELESİ VERİYOR

 

Yıllarca mağdur olan sağlıkçı tıbbi sekreterler Dört yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü veya Sağlık Meslek Yüksekokullarının Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitiren tıbbi sekreterler kadro bekliyor. İş alanı Hastaneler ,Halk sağlığı müdürlükleri ,Toplum sağlığı merkezleri ve Aile sağlığı merkezleri olan oldukça geniş olan tıbbi sekreterlere alımlarda çok az sayıda kadro verilmesi atama bekleyen binlerce kişiyi mağdur ediyor. ASM’nin personel giderleri olan doktorların hesabına yatmaktadır. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaşvermemektedir.

 

 Aile Sağlığı Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve yazışmalar gibi tıbbi sekreterlerin  görev alanına giren pek çok işlem Aile Hekimi veya Aile Sağlığı Elemanları tarafından yapılmaktadır. Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız kayıtlar olsun, yazışmalar olsun. Ve hasta kabul işlemleri Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Danışmanlık hizmetlerini ve bu kayıtların tutulmasında Tıbbi Sekreterler büyük öneme sahiptir.  Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler işini severek yapıyor ve hastalar memnun bir şekilde ayrılıyor. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir.

 

ÇOK SÖZLER VERİLDİ AMA  YERİNE  GETİREN YOK

 

Tıbbi Sekreterler uzun yıllrdır verdikleri kadro mücadelesini kazanabilmek için sşyasetçilerle ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler yaptılar,sözler aldılar,ama hiç bir siyasetçi ve bürokratlar ne yazık ki verdikleri sözlerii bugüne kadar yerine getirmediler.

TBMM'de konuşuldu,tartışıldı.Ancak ortadaBugüne kadar ne yazık ki  sonuç alınamdı.Sözler yerine getirilmedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88