2. SULTANBEYLİ ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI BAŞLADI

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15 Aralık tarihinde Ulusal Yarışma Finalistleri ve Yarışma Dışı Filmlerden oluşan bir seçkinin gösterimiyle başladı.

Magazin 16.12.2022 10:42:00 0
2. SULTANBEYLİ ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI BAŞLADI

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15 Aralık tarihinde Ulusal Yarışma Finalistleri ve Yarışma Dışı Filmlerden oluşan bir seçkinin gösterimiyle başladı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gösterimlerin sonunda, aynı zamanda Ulusal Yarışma jürisinde de yer alan oyuncu Haydar Şişman’ın konuk olduğu bir söyleşi gerçekleştirildi.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15 Aralık Perşembe günü Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde başladı. Ulusal yarışma filmleri ve usta yönetmen Metin Erksan’ın anısına belirlenen kısa film seçkisinin yoğun bir katılımla takip edilen gösterimlerinin ardından Haydar Şişman, sinema eleştirmeni Suat Köçer’in moderatörlüğünü üstlendiği söyleşide genç sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in de katıldığı söyleşide ünlü oyuncu, yaşamı ve mesleği ile ilgili sorulara içtenlikle cevap verdi. 

 

İlk oyunculuk deneyimi olan “Kalandar Soğuğu” ile 52. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile 35. İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazanan oyuncu ve ressam Haydar Şişman, oyunculuğun zorlukları ve sanatsal açıdan önemi üzerine konuştu.

 

“Sanatı Diri Tutacak Olan İzleyici Kitlesidir”

 

Haydar Şişman konuşmasında, gerçeğe atılmış en sahici adımın hayal kurmak ile başladığının altını çizerken, “Kurduğunuz hayaller, gerçekleştirmek için değildir. Sizi zinde tutmak içindir.” diye konuştu. Sinema sektörünün ve oyunculuğun hiç kimseye kefil olunmayacak bir yapısı olduğunu söyleyen Şişman, sinema ile dizi oyunculuğunu kıyasladığında dizilerde rol almanın verdiği yükün daha çok olduğunu belirtti. Nitelikli sinema filmlerimiz yerine dizilerin tercih edildiği üzerinde de duran Haydar Şişman, sanatı diri ve ayakta tutacak olanın izleyici kitlesi olduğunu da vurguladı. Başarılı oyuncu konuşmasını, “Yozlaşmış ve dejenere sanat, sanat olmaktan çıkar. Yani toplumumuzu geliştireceğini zannettiğimiz; tırnak içinde ifade edeceğimiz sanat, toplumun zehri hâline de dönüşebilir.” sözleriyle sonlandırdı. 

 

15 Aralık programında; Ulusal Yarışma Seçkisi’nde yer alan Volkan Güney Eker’in “Larva”, Zahid Çetinkaya’nın “Fraktal: Para Adam”, Ömer Dişbudak’ın “654 Gram”, Ersan Bayraktar’ın “7 Kör Adam”, Ahmet Serdar Karaca’nın “Happy Anyway” ve Hatice Kübra Ergen’in “Merjem” filmleri seyirciyle buluştu. Ayrıca Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi’ndeki Kumru Karataş’ın “Körfez”, Emir Külal Haznevi’nin “Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı” ve Ebubekir Sefa Akbulut’un “İkilem” filmlerinin gösterimi yapıldı.

 

16 Aralık Programı

 

Yarışmanın 16 Aralık Cuma günü AKM Yeşilçam Sineması’nda düzenlenecek programında; saat 16.00’da Uluslararası Yarışma Seçkisi’nde yer alan Nasrin Mohammadpour’un “Left Handed”, Arturo Dueñas Herrero’nun “Dajla: Cinema and Oblivioon”, Andrej Krasavin’in “Artist”, Karolina Belka’nın “Hide and Seek” ve Péter Bogyó’nun “The Pattern” filmlerinin gösterimi yapılacak. Saat 17.30’da ise Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi’ndeki Said Sakıp Demir’in “Begonvil”, Ebubekir Sefa Akbulut’un “İkilem”, Kumru Karataş’ın “Körfez” ve Emir Külal Haznevi’nin “Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı” filmlerinin gösteriminin ardından ekiplerle söyleşiler gerçekleştirilecek.

 

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması ile ilgili detaylı bilgi için www.sultanbeylikisafilm.com adresi ziyaret edilebilir.

 

GÖSTERİM PROGRAMI

 

16 ARALIK – CUMA

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması

 

Saat 16.00 - Uluslararası Yarışma Seçkisi

Left Handed – Nasrin Mohammadpour

Dajla: Cinema and Oblivioon – Arturo Dueñas Herrero

Artist – Andrej Krasavin

Hide and Seek – Karolina Belka

The Pattern – Péter Bogyó

 

Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi

Saat 17.30 - Begonvil – Said Sakıp Demir

Saat 18.00 - İkilem – Ebubekir Sefa Akbulut

Saat 18.20 - Körfez – Kumru Karataş

Saat 18.50 - Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı – Emir Külal Haznevi

Saat 19.15 - İkilem – Ebubekir Sefa Akbulut

 

 

17 ARALIK – CUMARTESİ

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması

 

Ulusal Yarışma Seçkisi

Saat 14.00 - Aynı Gecenin Laciverti – Nuri Cihan Özdoğan

Saat 14.30 - Larva – Volkan Güney Eker

Saat 14.50 - Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada – Özgürcan Uzunyaşa

Saat 15.20 - Fraktal: Para Adam – Zahid Çetinkaya

Saat 15.50 - 654 Gram – Ömer Dişbudak

Saat 17.00 - 7 Kör Adam – Ersan Bayraktar

Saat 17.30 - Bahçeler Put Kesildi – Ali Cabbar

Saat 18.00 - Happy Anyway – Ahmet Serdar Karaca

Saat 18.20 - Göl Kenarı – Aziz Alaca 

Saat 18.50 - Merjem – Hatice Kübra Ergen

 

Saat 19.00 - Söyleşi

Moderatör: Suat Köçer

Konuşmacı: Derviş Zaim

 

 

18 ARALIK – PAZAR

Atlas 1948 Sineması

Saat 18.00 - Kokteyl

Saat 19.00 - Ödül Töreni

Saat 20.00 - Sedat Anar Konseri

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61