2.DÖNEM BEDELLİ ASKERLER KÜTAHYADA YEMİN EDEREK TERHİS OLDU

Kütahya?da eğitimini tamamlayan 2. dönem bedelli erler için Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemin töreni düzenlendi.Yoğun ilgi gösterilen yemin töreninde adeta izdiham yaşandı

27.10.2018 10:27:25 0
2.DÖNEM BEDELLİ ASKERLER KÜTAHYADA  YEMİN EDEREK TERHİS OLDU

 

Kütahya’da eğitimini tamamlayan 2. dönem bedelli erler için Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemin töreni düzenlendi.Yoğun ilgi gösterilen yemin töreninde adeta izdiham yaşandı.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiyenin her yerinden Kütahyaya gelen Bedelli asker yakınları Hava Tugayının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.Yaklaşık 2 Km kuyruk oluşturan 2.dönem bedelli asker yakınları hava tugayının önünde renkli görüntüler oluşturdu.Çocuklu ve Yaşlılara öncelik  verilen nizmaiye girişinde asker yakınları Otobüslerle tören alanına taşındı.

 

Yemin törenine katılan aileler büyük heyecan yaşadı. İstiklal marşını askerlerle  birlikte  hep bir ağızdan okuyan vatandaşlar  tüyleri diken diken ederken, Bedelli askerlerin yeminleri  ailalerden  büyük alkış aldılar.

 

2. Dönem 5 bin 117 bedelli er için düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, bazı daire müdürleri, askeri erkan ile asker aileleri katıldı.

Sancağın tanıtılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde eğitimlerini tamamlayan 5 bin 117 bedelli er Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Yemin törenlerinin ecdattan kalan bir miras, vatan ve millete bağlılığın şeref sözüyle perçinlendiği çok özel anlar olduğunu söyleyen Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, “Vatana ve millete bağlılığın şeref sözüyle perçinlendiği milli bir geleneğimizdir. Sizlerin varlığı ile bu törenlerin anlamı ve coşkusu daha da büyümekte, heyecanı bir kat daha artmaktadır. 2. dönem 5 bin 117 bedelli erlerimiz vatanımızın dört bir yanından gelerek kutsal asker ocağında silah arkadaşı olmanın bilincine ve hazzına vardılar. Şimdi sizler, bu evlatlarımızın yeminlerine şahitlik edecek, bu gururu onlarla paylaşacak ve sevinçlerine ortak olacaksınız. Ordu, millet kavramının oluştuğu Türk kültüründe askerlik kutsaldır; çünkü vatana hizmettir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin miras bıraktığı vatanı canı pahasına korumaktır. Bu kapsamda Türk milletinin bağrından çıkan TSK onun ayrılmaz bir parçası olup daima Türk milletinin hizmetindedir, yeri milletin kalbidir” diye konuştu.


Yemin töreni, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile diğer protokol üyeleri tarafından başarılı erlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.


Yemin töreninin sona ermesinin ardından terhis olan Bedelli askerler yemin töreni için Kütahyaya gelen aileleri ile birlikte Hava Tugayını adeta panayır yerine çevirdi.İzdiham yaşanan yemin törenin ardından çıkan erler ve aileleri şehir merkezine gitmekte ulaşım zorluğu yaşadı.Taksi ve ulaşım araçlarının azlığı nedeniyle sıkıntı yaşayan aileler uzun süre araç bulmak için çaba gösterdi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KÜTAHYA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ
.


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35