3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği
Mardin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla şehir merkezi ile kırsal mahallelerdeki engelli bireyler için sinema etkinliği düzenledi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla şehir merkezi ile kırsal mahallelerdeki engelli bireyler için sinema etkinliği düzenledi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla şehir merkezi ile kırsal mahallelerde oturan engelli bireyler, evlerinden alınarak sinemaya getirildi. Çocuklar, daha önce kendilerine ayrılan sinema salonlarına geçerek film izleme keyfini yaşadı. Film devam ederken çocuklara özel ikramlarda bulunuldu. Sinemada film izleme keyfi yaşayan çocuklara daha sonra öğle yemeği ikram edildi. Alış veriş merkezinin çocuk oyun alanında gönüllerince eğlenen çocuklar, böyle bir günde kendilerine bu güzel programı düzenleyen Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür etti.
Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık olduğunu belirtti.Engellilik durumunun kısıtlamalardan meydana geldiğine dikkat çeken Yıldız, “Engellilik bireyin yetersizliği ya da farklılığından dolayı değil sosyal hayattaki kısıtlayıcı, damgalayıcı, alaycı, ön yargılı ve dolayısı engelleyici tutum ve davranışlar sonucu ortaya çıkan bir durumdur” dedi.Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak engelli bireylerin sosyal hayatta daha aktif rol almaları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Yavuz, şunları dile getirdi:“Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak, sosyal hayatta engelli bireylerin maruz kaldıkları sosyal dışlanma ve ayrımcılık gibi her türlü olumsuzluklara karşı farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek için çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bugünkü etkinliğimiz bu kapsamda olup engelli bireylerin sosyal hayatta daha aktif rol almaları ve erişilebilirliği artırmaya yönelik çalışmaları üretmek amacındayız”
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
DOĞAN BEKİN ÇOCUK ADALET SİTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARI TBMM'YE TAŞIDI
-
2
TIP ÖĞRENCİSİ BERKAY’IN ADI ATA ÇİFTLİĞİ’NDE YAŞAYACAK
-
3
MOTO KURYELER ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
-
4
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
5
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
6
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
7
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
8
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
9
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
10
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
11
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
BIST 100
16068,61%0,71
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,94% 0,14
-
GRAM ALTIN
7120,47% 0,16
-
Ç. ALTIN
11511,77% -0,20



