3. ULUSLARARASI MARDİN UÇURTMA FESTİVALİ?NDE GERİ SAYIM BAŞLADI!

Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve farklı ülkelerden profesyonel uçurtmacıların katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali?nin üçüncüsü 19-22 Nisan tarihlerinde olacak.

Mardin 3.04.2019 17:30:53 0
3. ULUSLARARASI MARDİN UÇURTMA FESTİVALİ?NDE GERİ SAYIM BAŞLADI!

Mardin Müzesi  Müdürlüğü  tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve farklı ülkelerden profesyonel uçurtmacıların katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali’nin üçüncüsü 19-22 Nisan tarihlerinde olacak.

 

Festival açılışı, 19 Nisan Cuma günü 14.30-16.30 saatleri arasında Diyarbakırkapı’dan Cumhuriyet Meydanı’na devam eden bir kortej ile gerçekleşecek. Yerel ve Ulusal basının yakından takip edeceği kortejde, Mardin'in sembol ve simgelerinin yürüyen maketleri, masal kahramanları, çizgi film karakterleri, sokak müzisyenleri, davul-zurna, arbane ekibi, bando takımı, akrobasi tahta bacak ve jonglörler, bisikletliler, rahvan atları gibi gruplar ile Mardin’deki tüm dernekler, STK’lar ve okullar yer alacaktır. Dernek/okul/grubunuzu temsil eden kostüm, maket, renk ya da pankartlar ile sizleri de korteje ve festival gününe bekliyoruz.



Uçurtma seven, uçurtma yapan ve uçuranları bir araya toplayan festivalin, en keyifli günü ise 20 ve 21 Nisan’da olacak. Bu kapsamda, Diyarbakır Yolu Üzeri Nasıroğlu Spor Kompleksi karşısında (Kadoil petrol sola dönüş); yiyecek-içecek ve alışveriş stantları, çocuklar için oyun alanları, “Eski Çocuk Oyunları Atölyeleri” ve profesyonel uçurtmacıların gösterilerini izlemek için parkurlar kurulacak. Festival gün boyunca sürecek olan danslar, oyunlar, yarışmalar ve yerel sanatçıların konserlerinin ardından tüm uçurtma sevenlerin aynı anda uçuracağı binlerce uçurtma ile son bulacak.



Mardin’in uçurtma geleneğini canlı tutmak, çocuklarımızı gökyüzünün masumiyetiyle tanıştırmak, onlarla çocukluğumuzu yeniden yaşamak için herkesi uçurtma festivaline bekliyoruz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78