3. Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali büyük bir coşkuyla başladı!

Mardin Müze Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve farklı ülkelerden profesyonel uçurtmacıların katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Mardin Uçurtma Festivalinin üçüncüsü büyük bir coşkuyla başladı.

Mardin 19.04.2019 22:22:17 0
3. Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali  büyük bir coşkuyla başladı!

Mardin Müze Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve farklı ülkelerden profesyonel uçurtmacıların katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Mardin Uçurtma Festivalinin  üçüncüsü büyük bir coşkuyla başladı.

 

Diyarbakırkapı’dan Cumhuriyet Meydanı’na doğru kortej yürüyüşle başlayan 3. Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali ,, Mardin'in sembol ve simgelerinin yürüyen maketleri, masal kahramanları, çizgi film karakterleri, sokak müzisyenleri, davul-zurna, arbane ekibi, bando takımı, akrobasi tahta bacak ve jonglörler, bisikletliler ve rahvan atları gibi grupların katılımı ile adeta bir karnavala dönüştü. Okul gruplarının yanı sıra dernek ve STK’ların da kostüm ve flamalarıyla katıldığı kortejimiz, çok renkliliği ve coşkusuyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da kent sakinleri ve konukları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

 

Müze Arkeopark alanında gerçekleşen ve Müze Müdürümüz Nihat Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ve Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program , sirk ve dans gösterilerinin ardından sahneyi alan Mardin’in geleneksel rıbab müzisyenlerinin ezgileriyle ve halaylarla sona erdi.

 

3. Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali  20 ve 21 Nisan’da Diyarbakır Yolu Üzeri Nasıroğlu Spor Kompleksi karşısında (Kadoil petrol sola dönüş); çocuklar için oyun alanları, “Eski Çocuk Oyunları Atölyeleri” ve profesyonel uçurtmacıların gösterileriyle devam edecek.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36