36’ncı Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi Mardin'de Gerçekleştirildi
36’ncı Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi Eski Tarım Ve Orman Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr Vahit Kirişçinin katılımı ile Mardin'de Gerçekleştirildi
36’ncı Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi Eski Tarım Ve Orman Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr Vahit Kirişçinin katılımı ile Mardin'de Gerçekleştirild.i
66. Hükümet Tarım Ve Orman Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr Vahit Kirişçi, 36’ncı Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi Programına katıldı.
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun , 66. Hükümet Tarım Ve Orman Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr Vahit Kirişçi, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fırat Baran, Mardin, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral vatandaşlara hitap etti.
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun; Üzerinde bulunduğumuz, ecdadımızın bizlere emaneti olan ve bereketli hilal olarak adlandırılan Mezopotamya Ovası, binlerce yıl önce buğdayın ilk kez toprağa düştüğü; arpa, buğday, mercimek ve nohutun insan eliyle yetiştirildiği önemli bir yerdir. Bu verimli topraklarda Devletimiz tarım ve tarımda mekanizasyona kadar birçok yatırımı, projeyi ve desteklemeyi hayata geçirerek Mardinli hemşerilerimizin hizmetine sunmuştur.
Bu kapsamda; Ekonomik yatırımlar için 416 projeye toplam 3.008.914.343 TL, bireysel sulama yatırımları için 4833 projeye toplam951.468.228 TL, makine ve ekipman destekleri için 3705 projeye toplam 383.716.320 TL hibe desteği sağlanmıştır.
.
Mardin’imizin tarih boyunca birçok medeniyeti barış içinde kucakladığı gibi., bu kongre de farklı görüşlerin, bilgilerin ve deneyimlerin harmanlandığı ortak akıl ve tecrübe zemini sunacağına yürekten inanıyorum.” İfadelerinde bulundu….
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
Aliaport’ta Bayrama Özel Seferler Başlıyor
-
2
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Aliağa’da Anıldı
-
3
Mamak’ta İlaçlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
-
4
MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN JANDARMA,KOMANDOLAR VE GÜVENLİK KORUCULARI İLE İFTARDA BULUŞTU
-
5
Gemlik’te Yollara Asfalt ve Taş Parke
-
6
Gemlik’te Marketlere Zabıta Denetimi
-
7
Başkan Şahin, Yaralı Köpek İçin Seferber Oldu
-
8
Aliağa İlçesi Aşağı Şehitkemal Doğalgaza Kavuştu
-
9
İzmir’de Düzenlenen Operasyonda 1 Ton 346,5 Kilogram Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi.
-
10
ANKARA, “2027 AVRUPA DEMOKRASİ BAŞKENTİ” FİNALİNDE
-
11
MARDİN 1969 SPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ BÜLENT AKAN;''TARAFTARAIMIZ BİRAZ SABIRLI OLMALI''
-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,98% -0,10
-
GRAM ALTIN
7282,91% -0,72
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52



