3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen yemek program ile kutlandı.

Mardin 5.12.2021 12:15:00 0
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen yemek program ile kutlandı.

İlçemizdeki engelli vatandaşlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında buluştu. Programa Kaymakam Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Eşi Dilek Çam, İlçe Protokolü,  engelli vatandaşlar ve birçok misafir katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık günü olduğunu vurgulayan Çam: “Bugün farkındalığı daha da fazlalaştırmak için bir araya geldik. Farkında olmak çok önemli bir husus çünkü hayat meşgalesi içerisinde bakıldığında hayat o kadar hızlı akıp geçiyor ki bazı şeylerin farkına varabilme noktasında maalesef geç kaldığımız zamanlar ve anlar oluyor. Biz toplum olarak beraber yaşadığımızı bazen unutabiliyoruz. Onun için anımsatılan günlerin ziyadesiyle yapılıyor olması, o farkındalığın gerçekleşiyor olması çok ama çok önemli” dedi.

Çam: “Her birimizin bir dakika sonrasına hükmedemediğimiz bu dünyada, hepimiz birer engelli adayıyız. Buradan öncelikle size bu hayat içerisinde canı gönülden kolaylıklar diliyorum. Bütün vatandaşlarımızdan da özellikle isteğimiz, arzumuz ve istirhamımız birbirine saygı duyan birbirinin ihtiyaçlarını giderme noktasında elinden gelen ve saygısını aksatmayan bir yaşam biçimi. Çünkü sizlerin nasıl zorluklar içerisinde yaşadığınızı biliyoruz. Bunun için vatandaşlarımıza diyoruz ki birbirimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirelim.

 Bizlerin belediye, kaymakamlık ve devletin bütün birimleri olarak en önemli görevimiz hayatı kolaylaştırıcı adımlar atamak. Tabi ki bu adımları birlikte atmamız gerekiyor toplumun bütün katmanlarıyla atmalıyız. Farkındalık günleri toplumda bu hassasiyetin çok daha olgunlaşması noktasında önemli bir misyon. Her daim sizlere hizmet etmekten onur duyduğumuzu ve kapımızın sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum.” ifadelerinde bulundu. Program yemek ikramından, sonra müzikli eğlence ile sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


Anahtar Kelimeler: Aralık Dünya Engelliler Kutlandı
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00