3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivaline Muhteşem Açılış

3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın da katıldığı muhteşem açılış töreni ile ziyaretçilere açıldı.

Mardin 7.09.2024 13:25:00 0
3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivaline Muhteşem Açılış

3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın da katıldığı muhteşem açılış töreni ile ziyaretçilere açıldı.

3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’nin hayırlı olmasını diledi.

 

Mardin’in kendisinin baba ocağı olduğunu söyleyen Işıkhan, “Böyle bir coğrafyanın evladı olmaktan gurur duyuyorum. Mardin; Yüzyıllarca Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın, Süryani’nin, Ezidi’nin huzurla bir arada yaşadığı Mardin, geçmişten bugüne, birçok inanca, kültüre ve yaşam tarzına ev sahipliği yapmış kardeşliğin, birliğin, beraberliğin sembolü olmuş bir şehirdir. Bugün de yine aynı barış ve hoşgörü iklimini muhafaza ederek, samimi bir aidiyet hisseden herkese kucak açmaktadır. Bu özelliğiyle Mardin, ülkemizin tamamına ilham olmaktadır. Mardin’in, sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel kalkınmayı da gerekli kılan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu perçinleyecek temel motivasyonun merkez üslerinden biri olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; devlet ve millet el ele verip; hedeflerin gerçekleşmesi, Mardin’in kalkınması ve ilerlemesi için tüm imkanlarını ortaya koyarak birlikte çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

 

“Birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirerek, çalışma hayatı hizmetlerimizi, istihdam teşvik politikalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Mardin’i, bünyesinde barındırdığı tüm unsurlarıyla birlikte hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız. Bu organizasyonlar vesilesiyle; Midyat’tan yayılacak olan bu kardeşlik dalgasının, ülkemizin her bir köşesine ulaşmasını, hatta sınırları aşarak tüm insanlığa ilham vermesini diliyorum. Günlük hayatımızda, bizlerin daha mutlu ve üretken olmamızı sağlayan bu tür kültürel ve sanatsal programların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan, Kültür Turizm Bakanlığımız himayelerinde, Midyat Belediyemiz ve Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen bu değerli organizasyonda, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Festivalin düzenlenmesinde büyük katkıları olan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’i tebrik eden Işıkhan, “Midyat’lı hemşehrilerime ve festival için memleketimizin farklı şehirlerinden buraya gelen tüm misafirlerimize; üç gün boyunca gerçekleşecek olan bu festivalden ayrılırken yaşamlarında Mardin’i ve Midyat’ı en iyi şekilde hatırlatacak ev sahipliğini de kendilerine göstermiş oluruz inşallah. Bu özel günlerin; yüzyıllardır sürdürdüğümüz ebedi kardeşliğimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin yaşatılmasına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sunuculuğunu Belma Belen'in yapacağı Festival boyunca Mardinli Sanatçıların yanı sıra sevilen sanatçıların konseri ile ziyaretçiler konserlere  doyacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,14% 0,05
  • EURO

    38,25% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2935,14% 0,66
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39