Bilim dünyasının çürük yapan bakterileri yok eden ve ?çürümeyen dişler? üzerinde çalışmalar yürüttüğünü belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Aksakallı, üç boyutlu baskı tek
Bilim dünyasının çürük yapan bakterileri yok eden ve ‘çürümeyen dişler’ üzerinde çalışmalar yürüttüğünü belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Aksakallı, üç boyutlu baskı teknolojisinin bu alanda etkin bir rol üstlenebileceğine işaret ediyor.
Üç boyutlu baskı (3D printing) birçok alanda kullanımalanı bulduğu gibi, sağlık alanında da tedavi amaçlı olarak yer bulmayabaşladı. Tıp alanında kulak, kalp kapakçığı, eklem üniteleri gibi yapılarınüretimine imkan sunan üç boyutlu baskı, geliştirilen yeni teknolojiler ve yenimalzeme seçenekleri ile ağız ve diş tedavisi için de önemli bir çözüm alanı sunuyor.
Üç boyutlu baskının diş hekimliğinde de gitgide artan bir kullanımoranına sahip olmaya başladığını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi DişHekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. SertaçAksakallı, günümüzde ortognatik cerrahi, çene travması ameliyatlarındaçenelerin doğru kapanış ve ilişkilerinin sağlanabilmesinde kritik bir rolüstlendiğine işaret ediyor. Yrd. Doç.Dr. Aksakallı, 3B baskının “İmplant uygulamalarında en doğru açıyla implantıyerleştirebilmek için, ağız ve diş modellerinin elde edilip tedaviplanlamasının daha doğru yapılabilmesi için, şeffaf plaklarla ortodontik tedaviyapılabilmesinde ve kaplama, köprü gibi sabit-hareketli protez üretimindekullanıldığı bilgisini paylaştı.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL