4 MİDYATLI VATANDAŞTAN,KUTSAL TOPRAKLARDA ANLAMLI HAREKET

Mardin`in Midyat ilçesinden Umre ibadetini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara giden 4 Umreci Vatandaş hazırlayıp açtıkları kağıt pankartlarla 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için dua

Mardin 9.09.2016 00:00:11 0
4 MİDYATLI  VATANDAŞTAN,KUTSAL TOPRAKLARDA ANLAMLI HAREKET

Mardin'in Midyat ilçesinden Umre ibadetini gerçekleştirmek  üzere kutsal topraklara giden 4 Umreci Vatandaş  hazırlayıp açtıkları kağıt pankartlarla  15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için dua ederek,Ruhunun Şad olmasını dilediler.

Umre için Kutsal topraklara giden Mardin'in Midyat ilçesinden Hıdır Atasal, Rıza Tasa, Kenan Akçay ve Hayrettin Acar isimli vatandaşlar,Umre ziyaret için gittikleri kutsal topraklarda,açtıkları kağıt Pankartlarla Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için dua ederek,Ruhunun Şad olmasını dilediler.

15 Temmuz Günü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci komutan   Tuğgeneral Semih Terzi 'yi vurarak tarihe geçmiş ve Gönüllerde  önemli yer ednmişti.

 

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesindeki önemli isimlerden biri olan Kahraman Şehit Ömer Halisdemir, 1999 yılında piyade astsubay olarak Türk Silahı Kuvvetlerine katılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milletinin bekasına yönelik yapılan hain kalkışmayı önlemek için canını çekinmeden feda eden Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı "Vur" emri üzerine alnından vurarak öldürmüştür.

Tuğgeneral Semih Terzi’nin yanında bulunan cuntacı askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir, büyük bir kahramanlık örneği göstererek 15 Temmuz darbe kalkışmasının seyrini değiştirmiş ve demokrasinin temsili haline gelmiştir.

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe kalkışmasına ilk kurşunu sıkarak canı pahasına kahramanca bir duruş sergileyen ve çok kritik bir noktada çok kritik bir müdahaleye imza atan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir 15 Temmuz Darbesinin en önemli isimlerinden biri oldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88