4.OLAĞAN KONGREDE HDP MARDİN İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE MEHMET ALİ YİĞİT SEÇİLDİ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar,eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de katıldığı kongrede, HDP Mardin İl Başkanlığına Mehmet Ali Yiğit il başkanlığına seçildi.

Mardin 19.06.2022 12:07:00 0
4.OLAĞAN KONGREDE HDP MARDİN İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE MEHMET ALİ YİĞİT SEÇİLDİ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve  HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar,eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de katıldığı kongrede, HDP Mardin İl Başkanlığına Mehmet Ali Yiğit il başkanlığına seçildi.

 

Mardin 4’üncü Olağan İl Kongremizi Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, kayyım darbesiyle görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Kongrede birer konuşma yapan Türk ve Sancar şunları söyledi:

Ahmet Türk: Kürt halkının kazanımlarını yok etmeye yönelik inanılmaz bir baskı var

Roj roja yekitiyê ye roj roja azadiya gelê kurd e. Xebatên me hêvî û xeyala me ewe ku gelê me bigihîje rojeke azad. 

Aslında yaşadığımız sürecin herkes farkında. Kürt halkı üzerinde yürütülen zulüm politikası, hukuksuzluk, adaletsizlik özellikle bu iktidar tarafından açık bir şekilde yürütülüyor. Kürtlerin kazanımlarını yok etmeye yönelik müthiş bir baskının olduğunu zaten biliyoruz. Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkının kazanımlarını yok etmeye yönelik bir çalışmanın, bir siyasetin içinde olduklarını görüyoruz. Biz bunun farkındayız. Kürt halkı da bunun farkında. Ancak şunu da biliyoruz; Kürt halkı özgürlüğe yaklaştığı zaman zulüm politikası kat be kat artarak sürdürülüyor. Bugün yaşadığımız süreç budur. Peki ne yapacağız? Biraz önce arkadaşlarımızın da dile getirdiği gibi birlikteliğimizi güçlü hale getirmek, dostlarımızla doğru bir yaklaşımla bütünleşerek, demokrasiyi isteyen herkesle beraber mücadele ederek, Kürt halkının içinde bulunduğu bu zor durumu anlatarak, ikna ederek mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor.

Sisteme karşı bütün gücümüzle direneceğiz

Bugün bu iktidarın zulüm politikasından söz ettim. Ama gelecekle ilgili Kürtlerin beklentisine yanıt verecek bugün Türkiye’de bir siyaset var mı, bir muhalefet var mı? Bunun üzerinde de durmamız gerekiyor. Sayın Öcalan’ın tecridine karşı bir yürüyüş, demokratik bir eylem, demokratik bir tepki ortaya konuldu. Ve gerçekten orada lince giden görüntüler ortaya çıktı. Milletvekillerimiz, il yöneticilerimiz ve bütün katılanlar adeta linç edildiler. Hepiniz biliyorsunuz ki Saliha arkadaşımız tekmelendi, ağır küfürlere maruz kaldı ama ana muhalefet partisi sözcüsü “Polislerimize tokat attı” diye açıklama yaptı. Peki nasıl güveneceğiz bunlara? Bu güvensizliği nasıl ortadan kaldıracağız, bunlarla nasıl yol yürüyeceğiz? Elbette mevcut sisteme, iktidara karşı bütün gücümüzle direneceğiz. Ama gerçekten Kürtler artık siyasette somut adımların atılmasını, beklentilerinin karşılanmasını istiyor.

Mücadele için yol yürümeye hazırız

Evet dostlarımız var, Üçüncü Yol dediğimiz ve gerçekten demokrasiyi, Türkiye’nin demokratikleşmesini isteyen çok değerli dostlarımız var. Bunlarla, halkımızla birlikte mücadelemizi büyütmek zorundayız. Birçok siyaset yapan Kürt partisi var. Bunlara da seslenmek istiyorum. Sizlerle beraber birlik ve mücadele için yol yürümeye hazırız. Ama bugün Türkiye’de yürütülen bir politika var. Kürtleri yalnızlaştırma politikası yürütülüyor. Bunun farkında olun ve Kürt dostlarıyla birlikte olun, sizler de bu büyük ittifakın içinde yer alın.

Direnişimizi kıramazlar

Ne yaparlarsa yapsınlar, tutuklamalar, zindanlar, işkenceler, artık bu halkın taleplerini ve bu halkın direnişini asla gündemden çıkaramazlar, direnişlerini kıramazlar. Gerçekten gelecekle ilgili ciddi bir çabanın ve çalışmanın içinde olmamız lazım. Bugün 25-30 milyon Kürt’ten bahsediyoruz. Biz 25-30 milyon Kürtten 10 milyon oy aldığımız zaman her şey değişecek, Kürtlerle masaya oturmak zorunda kalacaklar. Bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Salondakileri Arapça, Kürtçe ve Türkçe selamlayan Mithat Sancar ise şöyle konuştu:

Hemşerilerim, kardeşlerim, yoldaşlarım, hepiniz kongremize hoş geldiniz. Mardin’de olmak her zaman beni heyecanlandırıyor. Burada doğdum, burada büyüdüm, bu toprakların çocuğuyum, bununla gurur duyuyorum. Mardinli olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Hayatı ben bu şehrin, Nusaybin ve Mardin’in diğer bölgelerinin sokaklarında öğrendim. Çok da iyi öğrendim diyebilmek isterim ama bunun takdiri size aittir. Sevgi adına, adalet adına, mücadele adına ne öğrendiysem kökleri bu topraklardadır. Mardin'in kültürüne, halklarına minnetlerimi sunmak isterim. Ben Mardinliyim ama HDP de Mardinlidir, kökleri bu topraklardadır. Bu toprakların çok kültürlü, çok inançlı, çok renkli tarihindedir. Farklı inançların, kültürlerin, dillerin eşit bir şekilde barış içinde yaşama kültüründen doğmuştur HDP.  Ve bunun da en güzel mekanlarının başında Mardin geliyor. Onun için rahatlıkla diyebiliriz ki HDP’nin memleketi de doğum yeri de Mardin’dir. Bu ülkenin geleceği de bu partinin doğduğu topraklardaki kültürdedir, zihniyettedir, ruhtadır. Halkların ve inançların eşit ve özgür bir şekilde bir arada yaşayabileceği demokratik bir cumhuriyeti ve kalıcı barışı, buradan alacağımız ilham ve güçle inşa edeceğiz. 

Bu topraklar direniş ve mücadelenin topraklarıdır

Bu topraklar zengindir; kültür açısından, medeniyet açısından, tarım açısından ve pek çok başka açıdan zengindir. Fakat bu topraklar sadece bu zenginlikleri yaşamakla kalmadı, bu topraklar zulmün ve zorbalığın her türlü doyumuna ulaştı. Mezopotamya’nın bütün şehirleri, Kürdistan’ın diğer şehirleri gibi Mardin de zulümden zorbalıktan nasibini çok fazla aldı, zulüm ve zorbalığın her türünü tanıdı. Ama nerede zulüm ve zorbalık varsa orada direniş ve mücadele vardır. İşte bu topraklar aynı zamanda direnişin ve mücadelenin topraklarıdır. Biz cesaretimizi bu mücadele ve direniş geleneğinden, kararlılığımızı bu toprakların güçlü birikiminden alıyoruz. Yürüyüşümüzü de bu topraklardan, mücadeleden, direnişten, her zaman yeniden yeniyi inşa etme iradesini kaybetmeyen bu inançtan alıyoruz. Bu toprakların bu güçlü köklerinden alıyoruz. O nedenle başaracağız. O nedenle geleceği hep birlikte özgürlük ve eşitlik üzerine inşa edeceğiz. Bundan şüpheniz olmasın''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19