5.ULUSLAR ARASI ARAPÇA YARIŞMALARI NUSAYBİN`DE YAPILDI

5.ULUSLAR ARASI ARAPÇA YARIŞMALARI MARDİN İLİ NUSAYBİN İLÇESİ MEHMET EMİN KUŞ ANADOLU İ.H.L. EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ

Mardin 11.04.2014 07:44:07 0
5.ULUSLAR ARASI ARAPÇA YARIŞMALARI NUSAYBİN`DE YAPILDI

5.ULUSLAR ARASI ARAPÇA YARIŞMALARI MARDİN İLİ NUSAYBİN İLÇESİ MEHMET EMİN KUŞ ANADOLU İ.H.L. EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ.

Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam - Hatip Lisesi ev sahipliğinde Mitanni Kültür Merkezi´nde yapılan Bilgi yarışmasına Mardin ve ilçelerinde faaliyet gösteren 14 İmam - Hatip Lisesi , şiir dalında da 9 İmam Hatip Lisesinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Programa Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin AYDIN , İl Milli Eğitim , Din Öğretimi Şubesinden Sorumlu Şube Müdürü Şeyhmus UTLU , Okul Müdürleri, bazı STK temsilcileri,öğretmen ,öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmanın Jüri üyeliklerini ise Mardin İl Müftü Yardımcısı ile Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlileri yaptı.Yarışma Programı İstiklal Marşı´nın okunması ve Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yarışmanın açılış konuşmasını Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hasan Kocahal yaptı. Kocahal konuşmasında
“Arapça dilini bilmenin ne kadar önemli olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade ederek "Ayrıca Yüce Dinimiz İslamın kutsal kitabı Kur´ân-ı Kerim´in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir.." şeklinde konuştu.
5.Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında Mardin geneli yarışmanın Nusaybin´de yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten,Nusaybin ilçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Şüphesiz ki her dilin kıymetli olduğunu söyledi.
Konuşmalardan sonra İmam - Hatip Liseleri arasında Arapça Bilgi ve Şiir yarışmasına geçildi.
Bilgi yarışması dalında Yeşilli İmam - Hatip Lisesi birinci, Midyat Anadolu İHL İkinci, Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İHL üçüncülüğü elde ettiler. Şiir yarışması dalında ise Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam - Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyye Memiş birinci, Nusaybin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Nejbir ÖZDEMİR ikinci, Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Büşra KÖK üçüncülüğü elde ettiler.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve okulların görevli öğretmenlerine Ev sahibi okul olan Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünce Bilgi yarışmasında birinci olan takımın her bir öğrencisine yarım altın ve hediye paketi, İkinci ve üçüncü olan takımların her bir öğrencisine çeyrek altın ve hediye paketi , Şiir dalında birinci olan öğrenciye yarım altın ve hediye paketi , ikinci ve üçüncü öğrencilere çeyrek altın ve hediye paketi , öğrencileri çalıştıran öğretmenlere hediye paketi, yarışmaya katılıp dereceye girmeyen okulların tüm öğrenci ve görevli öğretmenlerine hediye paketi verildi. Ayrıca bilgi yarışmasında birinci olan takım ve şiir dalında birinci olan öğrencilere de yarışma tertip komitesi tarafından madalya ve okullarına plaket verildi. Okul Müdürü Hasan KOCAHAL tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İzzettin AYDIN’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek,plaket verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04