5800 İŞÇİ ŞİŞECAM`DA GREVE GİTTİ
Mersin Kristal İş Sendikasından yapılan basın açıklamasında``:Paşabahçe Cam Mersin Fabrikasında grevde olmamıza ragmen işveren yasadışı şekilde içeriden ürün Çıkartmaya çalışıyor arkadaşlarımız engel olmak için fabrika önünde toplandı. işveren polis çağır
Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal-İş Sendikası arasında yürütülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Kontrat müzakerelerinde sonuç çıkmayınca Kristal İş Sendikası, grev kararı aldı. 10 fabrikada uygulanan grev kararı nedeniyle 5 bin 800 işçi iş başı yapmadı. Çayırova`daki Cam Elyaf Fabrikası`nda çalışan 460 işçide davullu zurnalı greve çıktı. Fabrika bahçesinde çekilen halayların ardından grev pankartının arkasında toplanan işçiler yolları kapatarak fabrikanın bulunduğu mahalleden E-5 kenarına kadar sloganlar ve alkışlar eşliğinde yürüdü. Semtli ve yoldan geçen araçlardaki kişiler de işçilere alkışlar ve kornalarla dayanak verdi. Davul zurna eşliğinde fabrika bahçesinde tur atan işçiler "Şişecam şaşırma sabrımızı taşırma ", "iş ekmek yoksa sulhta yok", "işçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları ile kapı önüne geldi. Grev eylemine Kristal İş Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Boğa, Kristal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Orhan Koç, Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Türk Metal Çayırova Şube Başkanı Bilal Uça, Çelik İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Türk Metal Gebze ve Dilovası Şube Başkanı Yumuşak Başlı Altundağ, Türk Metal Gebze 1Nolu Şube Başkanı Haysiyet Özcan, STK temsilcileri katıldı. Grevle alakalı sendikaların yaptıkları basın izahında ilk sözü Kristal İş Gebze Şube Başkanı Orhan Koç aldı. Koç, "6 aydır gerçekleşen CİS görüşmeleri 20 Haziran sabahı grev ile neticelendi. Bizler hep şunu şöyledik, bizler masada kalemle, bu işi bitiririz, yeter ki, sırça köşklerde oturan işçinin halini unutmuş, işçiyi vurdumduymaz bir hale gelmiş Şişecam yetkililerinin işçinin sesini duymasını istedik. Ama onlar senelerden gelen deneyimimizi gözardı ederek çok büyük bir riske girdiler ve girdikleri bu süreç onlar açısından neticeleri çok ağır bir şekilde bitecek. Şişecam işçisi bundan on yıl öncesine kadar çok iyi ücretler alıyordu. Ama cama hayat veren cam işçilerinin saat fiyatları 4 lira 70 kuruşa kadar düştü. Bunun üzerine bize öneri edilen avansları onlara bırakıyoruz ve greve çıkıyoruz." dedi. Kristal-İş Sendikası Mali Sekreteri Mehmet Boğa ise, "24. Dönem cam grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizde işe giriş fiyatı, düşük ücretle çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı ve bir takım parasal haklar ile ilgili anlaşma sağlanamadı. Ayrıca çalışanların iş güvenliği ve kazanılmış haklarımız ile ilgili da anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine de 10 cam fabrikasında 5800 işçi arkadaşımızla beraber grev kararı aldık ve şimdide grevimizi uyguluyoruz."diye konuştu. Basın açıklamasının ardından işçiler halaylar ve davul zurna eşliğinde grev pankartını fabrikaya astı.
KRİSTAL İŞ MERSİN:``PAŞABAHÇE`DE GREV KIRICILIĞI YAPILIYOR
KRİSTAL iŞ SENDİKASI MERSİN Şubesinden yapılan açıklamada;
Paşabahçe cam Mersin fabrikasında grevde olmamıza ragmen işveren yasadışı şekilde içeriden ürün ıkartmaya çalışıyor arkadaşlarımız engel olmak için fabrika önünde toplandı. işveren polis cağırdı şu anda fabrika önünde çok sayıda çevik kuvvet gelmiş durumda müdahale bekleniyor arkadaşlarımız kararlı bir şekilde bekliyrlar.``Denildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN
-
1
DOĞAN BEKİN ÇOCUK ADALET SİTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARI TBMM'YE TAŞIDI
-
2
TIP ÖĞRENCİSİ BERKAY’IN ADI ATA ÇİFTLİĞİ’NDE YAŞAYACAK
-
3
MOTO KURYELER ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
-
4
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
5
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
6
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
7
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
8
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
9
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
10
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
11
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
BIST 100
16068,61%0,71
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,94% 0,14
-
GRAM ALTIN
7120,47% 0,16
-
Ç. ALTIN
11511,77% -0,20



