Tarih: 21.04.2018 14:11
6. AHŞAP YAPILARDA KORUMA VE ONARIM SEMPOZYUMU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı, Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü, KUDEB Ahşap Eğitim Atölyesi tarafından altıncı kez düzenlenen; Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu, 24-25 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.
Sempozyuma; İngiltere, İsveç, İtalya, İsviçre, Japonya ve Rusya’dan, konularında uzman Mimar, Mühendis ve Araştırmacı katılacak. İngiltere, İsveç, İtalya, İsviçre, Japonya ve Rusya’dan, konularında uzman Mimar, Mühendis ve Araştırmacıların katılacağı Sempozyum Conrad İstanbul Bosphorus Beşiktaş Otel JR. Balo Salonu’nda gerçekleştirilecek. Geçen yıl oldukça ilgi gören Modern Ahşap Yapılar Oturumu bu yıl da farklı konu ve konuşmacılarıyla dikkat çekiyor.
Modern Ahşap Yapılar Özel Oturumunun ilk konuşmacısı Gemma Collins, Londra Cambridge Camii Projesini hazırlayan İngiltere Marks Barfield Mimarlık Ofisinin de Direktörü.
Yapımı tamamlanmak üzere olan Cambridge Camii Endüstriyel Ahşap ile inşa edilen ve kendi enerjisini üretebilen bir cami olarak dikkat çekiyor. İngiliz Sanatçı Yusuf İslam (Cat Stevens) da caminin yapımı konusunda temaslarda bulunmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile, Başbakanlığı döneminde görüşerek destek almıştı.
Ahşap Mimarisinin En İyileri İstanbul’da Buluşuyor
Katılımcılar
2017 Aralık’ta ICOMOS tarafından güncellenen Ahşap Yapı Koruma İlkeleri ilk kez bu sempozyumla, ICOMOS Uluslararası Ahşap Komitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Tina Wik’in sunumu ile paylaşılacak
İstanbul’un en önemli merkezlerinden birinde inşa edilmesi düşünülen, ana taşıyıcı sistemi ahşap olan bir camii tasarımı ve mühendisliği de İnşaat Y. Mühendisi Süleyman Tuna, İnşaat Y. Mühendisi M. Burak Karakuş tarafından anlatılacak
Sofistike ve Geleneksel Japon Ahşap Yapı Tasarımları ve Geleneksel Japon Ahşap Yapılarının Restorasyonu ve Korunmasına Yönelik Beş Yöntem başlığı ile Prof. Dr. Shigeyuki Okazaki tarafından paylaşılacak
Sultan II. Mahmud tarafından 1823-1826 yılları arasında Krikor Amira Balyan’a yaptırılan Nusretiye Camisi’ndeki Ahşap Elemanların Restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Mimar Utku Yüce tarafından anlatılacak.
14. yy’dan-20. yy’a Ahşap yapı örnekleri ve kiliselerinin bulunduğu 80 ahşap mimari yapının Rusya Karelia Bölgesi’ndeki Kizhi Açık Hava Müzesi’ndeki Tarihi Ahşap Yapıların Korunması
Kıdemli Araştırmacı, Margarita Kisternaia’a tarafından anlatılacak…
UNESCO Dünya Miras Alanı “Kizhi Pogost”ta Bulunan Başkalaşım Kilisesi’nin Korunması
Tatiana Nezvitskaia Mühendis, Kizhi Açık Hava Müzesi Restorasyon Birimi Yöneticisi tarafından anlatılacak..
4 oturum olarak yapılacak Sempozyumun konu ve Konuşmacıları ise;
Modern Ahşap Yapılar Özel Oturumu / Konuşmacılar:
Gemma Collins, Mimar, Direktör, Marks Barfield Mimarlık Ofisi, İngiltere
Cambridge Camii ve Diğer Ahşap Çalışmalar
Jephtha Schaffner, Mühendis, Blumen Lehman AG, İsviçre
Duyulara Hitap Eden Ahşap Yapı: Cambridge Camii; Gerçek Buluşma Noktası
Süleyman Tuna, İnşaat Y. Mühendisi, M.Burak Karakuş, İnşaat Y. Mühendisi
Güncel ve Sadeleştirilmiş Bir Cami Tasarında Ahşap Teknolojisi Kullanımı
Mehmet Akif Asmaz, Ulusal Ahşap Birliği Y.K. Üyesi
Betonarme Bir Gökdelen İçine Dört CLT Daire İnşa Etmek
Francesca Brancaccio, Dr. Mimar, İtalya
Modern Yapılarda Ahşap: Kullanmak ve Yeniden Kullanmak
Koruma ve Onarım Çalışmaları Oturumları / Konuşmacılar
Prof.Dr. Tina Wik, ICOMOS Uluslararası Ahşap Komitesi Genel Sekreteri, İsveç
İsveç’ten Örneklerle Ahşap Mimari Mirasın Korunması İçin İlkeler
Prof. Dr. Shigeyuki Okazaki, Mukogowa Üniversitesi, Japonya
Japonya’daki Ahşap Yapıların Konservasyonu ve Restorasyonu
Margarita Kisternaia, Kıdemli Araştırmacı, KIZHI Açık Hava Müzesi, Rusya
Kizhi Açık Hava Müzesi’ndeki Ahşap Yapıların Korunması
Tatiana Nezvitskaia, Mühendis, Kizhi Açık Hava Müzesi Restorasyon Birimi Yöneticisi, Rusya
UNESCO Dünya Miras Alanı ?Kizhi Pogost? ‘ta Bulunan Trasfiguration Kilisesi’nin Koruma Çalışmaları
Sempozyumda, dünyada ahşap sektörü ve koruma çabaları, dünyadan örnekleri ile modern ahşap yapılar, projelendirme, restorasyon, konservasyon ve onarım uygulamaları ve sorunları gibi çeşitli başlıklar altında bilgi ve deneyimlerin paylaşılması amaçlanıyor.
Sempozyum; koruma konusunda yetkili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışan tüm uzmanlara, akademisyenlere, üniversite ve meslek yüksek okullarının öğrencilerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve ahşap yapı kullanıcılarına açık.
Sempozyumla eş zamanlı olarak; İBB KUDEB Ahşap Eğitim Atölyesi tarafından düzenlenen ?Geleneksel Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Eğitim Programı? kursiyerlerinin çalışmalarından örneklerin yer alacağı geleneksel ahşap yapı elemanları sergisi de katılımcıların ilgisine sunulacaktır.
Sempozyum programı ve ayrıntılı bilgiler www.ibb.gov.tr/kudeb sayfasında güncellenmektedir. Katılım için www.ibb.gov.tr/kudeb sayfamızdaki online katılım formunu doldurulabilir.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —