6 Yaşındaki Savurlu Bedensel Engelli Çocuğun Engelli Araba Sevinci

Merkezi Ankara`da bulunan Yurt Ay Der Derneği`inden Mardin`in Savur ilçesine bağlı işgören köyünde yaşayan 6 yaşındaki bedensel engelli Havva Bozyıl`a engelli araba hediye edildi.

Mardin 25.02.2020 13:33:10 0
6 Yaşındaki Savurlu Bedensel Engelli Çocuğun  Engelli Araba Sevinci

 

Merkezi Ankara'da bulunan Yurt Ay Der Derneği'inden Mardin'in Savur ilçesine bağlı işgören köyünde yaşayan 6 yaşındaki bedensel engelli Havva Bozyıl'a  engelli araba hediye edildi. 

 

Merkezi Ankara'da bulunan ve  1993 yılında kurulmuş olan mağdur olan çocuklara yardım eden sorunlarını çözme yolunda kurum ve kuruluşlarla projeler üreten ve üretmek için gençlere hizmet eden sivil toplum örgütü olan YURT AY DER Mardin'in Savur ilçesinde İşgören köyünde yaşamını sürdüren Doğuştan Engelli ve Epilepsi hastası olan 6 yaşındaki Havva Bozyıl'a ihtiyacı bulunan Engelli Aracı hediye ederek Ailesine giyecek ve Gıda yardımında bulundu.

 

Ankara'dan Yurt Ay Der Genel Sekreteri  Fatma Şahin Bulut başkanlığında  ,Hülya Özdemir  ,Hanife Şahin ve  Naci Pamuk ile birlikte Mardin'e hareket eden YURT AY DER Derneği Heyeti ilk olarak Mardin'in Savur İlçesinde Devlet Hastanesi Başhekimi olan Uğur Kılıçarslan ile irtibata geçerek,Savur ilçesi İşgören Köyününe giderek burada ziyaret ettikleri Havva Bozyıl'a Engelli Aracı hediye ettiler.Engelli aracına bindirilen 6 yaşındaki Engelli Havva Bozyıl'ın mutluluğu görülmeye değerdi.

 

Savur ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Uğur Kılıçarslan ve Hülya Özdemir'in YURT AY DER 'e ilettiği Engelli Araç isteğini büyük mutlulukla yerine getirerek ayrıca 6 yaşındaki doğuştan Engelli Havva Bozyıl'ın 13 Yaşındaki Ablasına da Burs desteği sağlayan   YURT AY DER yönetimi,4 kişilik heyet ile Mardin'in Savur ilçesi İşgören Köyüne gelerek,6 yaşındaki Engelli Havva Bozyıl ve Ailesini ziyaret etti.

 

Bugüne kadar kızının zorluklar yaşadığını anlatan Baba Ramazan Bozyıl , "Allah YURT AY DER  Derneği Başkan ve üyelerinden razı olsun Allah zeval vermesin. Bugüne kadar çocuğumu sırtımda taşıyarak ihtiyacını karşılamaya çalıştık. Artık bu zorlukları yaşamayacağız.Allah sebep olanlardan ve bize bu imkanı sağlayanlardan razı olsun." dedi.

 

YURT AY DER Genel Sekreteri Fatma Bulut Şahin ise Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada ; 

 

 Dünyaya gelen her insanın, sıkıntı, kaza, bela ve musibetlere yakalanmama noktasında bir garantisi olmadığını söyledi.

 

Fatma Şahin Bulut , "Her türlü olumsuzluk herkesin başına gelebilir. Bizlerin de engelli durumuna düşebileceğimiz unutulmamalıdır. Şu bilinmelidir ki bütün engelliler diğer inanların sahip oldukları temel hak ve hürriyetlerin tamamına sahiptirler. Yurekten isteyince mesafeler ve kilometreler onemini yitiriyor YURT AY DER Genel Merkezi yonetim ve anneleri olarak yollardaydik basta bizlere ulasarak vesile olan SAVUR Ilcesi bashekimimiz UGUR KILICASLAN beye HULYA ÖZDEMIR'e bize eslik eden yonetim gönüllüleri Senocak karakol komutanimiza ve korucu basi  Mehmet PATIRa çok teşekkür ediyor katkisi olan tüm isimsiz hayirseverlerimize teşekkür ediyoruz ''dedi.

 


 YURT AY DER Heyeti daha sonra Mardin'e Geçerek burada Resmi Kuruluşlara ziyaretlerde bulunacak.Heyet dah sonra da programının uygun olması halinde de Altın Kentler Platformu tarafından düzenlenen Altın Şehir Ödülleri (Golden City Awards) yaşama değer katan 2019 yılının en başarılı valisi olarak seçilen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil .Mustafa YAMAN'ı makamında ziyaret ederek kendisine plaket sunacak. 

 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22