60 YILDIR KAPALI OLAN KİLİSE,RESTORE EDİLEREK İBADETE AÇILDI

Mardin`in tek Protestan Kilisesi olma özelliği taşıyan ve 60 yıldır kapalı durumda bulunan Tarihi bina Restore edilerek, artık haftanın yedi günü açık olacak.Kilisede Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde dua ve ayinler yapılabilecek.

Mardin 11.11.2015 12:57:47 0
60 YILDIR KAPALI OLAN KİLİSE,RESTORE EDİLEREK İBADETE AÇILDI

Mardin'de üyeleri azalan ve atıl durumda iken restorasyondan geçirilen Protestan Kilisesi halklara açıldı. Açılışta konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Mardin’in eksik renklerinden bir tanesinin artık tamamlandığını söyledi.

Atıl durumda iken yaklaşık üç aylık bir süreyle restore edilen Mardin Protestan Kilisesi halklara açıldı. Açılışa Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Büyükşehir Belediyesinin Daire Başkanları, Süryani ve Protestan Halkının yanı sıra çok sayıda konuk katıldı. İbadete açılan Kilisede çeşitli dillerde dua edilip, ilahiler okundu.

Okunan duaların ardından çeşitli konuşmalar yapıldı. Burada Konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Mardin’in eksik renklerinden bir tanesinin artık tamamlandığını aktararak, “Evet ağacın dalları kesilmişti. Ama ağacın kökü halen topraktaydı ve biz o bereketli topraklardan Kilisemizi tekrardan inşa ettik. Umut ediyoruz ki biz Mardin halkları, buraya gelenler bu kiliseye sahip çıkacağız ve hep birlikte onu koruyup farklı inançların yaşatılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. DAİŞ’in Süryani köylerine yapmış olduğu saldırılar sonrasında dinamitlerle patlatılan kiliselere de dikkat çeken Akyol Akay, sözlerini “Yanı başımızda bu kadar vahşet yaşanırken ve binlerce yıllık kiliselerimiz, tarihimiz dinamitlerle patlatılırken bugün Mardin’de bunun canlandırılması bütün dünyaya bir mesajdır. Bunun da bunca vahşete tanıklık eden insanlar için bir umut olduğunu düşünüyoruz” şeklinde sonlandırdı.

Öte yandan Mardin'in tek Protestan Kilisesi olma özelliği taşıyan tarihi bina 60 yıldır kapalı durumda olup artık haftanın yedi günü açık olacaktır. Kilisede Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde dua ve ayinler yapılabilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24