7.GELENEKSEL OLTACILARDER TURNA BALIĞI YAKALAMA ŞENLİĞİ

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliğinin yedincisi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Ankara' nın Bala İlçesinde yer alan Kesikköprü Barajında gerçekleşecek.

Türk Dünyasından Haberler 22.05.2014 21:09:16 0
7.GELENEKSEL OLTACILARDER TURNA BALIĞI YAKALAMA ŞENLİĞİ

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliğinin yedincisi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Ankara’ nın Bala İlçesinde yer alan Kesikköprü Barajında gerçekleşecek.

24 Mayıs 2014 cumartesi günü başlayacak olan etkinlik kapsamında amatör balıkçılıkla ilgili çeşitli sunumların yanı sıra baraj kıyısındaki çöplerin toplanılması yarışması ve OLTACILARDER ile Ankara Fotoğraf Gurubu tarafından Amatör Balıkçılık ve Doğa Konulu bir de fotoğraf yarışması düzenlenecek.

25 Mayıs pazar günü sabahı 06:00’da başlayacak olan Turna balığı yakalama yarışmalarında geçtiğimiz günlerde Soma’ da meydana gelen ve tüm Türkiye’ yi yasa boğan kaza sebebiyle kollarına siyah bant takarak bottan ve kıyıdan olta sallayacak olan amatör balıkçılar 2010 yılında ki yarışmada yakalanan ve şimdiye kadar ki resmi yarışmalarda yakalanan en büyük Turna balığı olma özelliğini elinde bulunduran 99,5cm’ den daha büyüğünü yakalamak için kıyasıya mücadele edecekler.

Türkiye’nin sürdürülebilir amatör olta balıkçılığı alanında çalışmalar yapan, eğitici faaliyetler gösterip araştırma yapanların önemli bir bölümünü bünyesinde toplayan OLTACILARDER; amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturmak amacı ile her yıl geleneksel olarak Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği düzenlemekte ve yüzlerce doğa aşığını aileleri ile birlikte bu etkinlikler sayesinde kısıtlı dernek imkânları ve sponsorlarının destekleri sayesinde misafir etmektedir.

 24-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Türkiye’ deki doğa aşığı amatör olta balıkçılarının buluşma adresi olacak olan Kesikköprü Barajı’na ülkemizin birçok ilinden yüzlerce amatör olta balıkçısının aileleri ile birlikte gelmesi ve iki gün sürecek olan bu etkinlikte yer alması bekleniyor.

 Geçtiğimiz yıllarda da buna benzer tertiplediği etkinlikler ve Türkiye genelinde sürdürülebilirlik adına verdiği mücadeleler ile adından sıklıkla söz ettiren OLTACILARDER’ in Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada;

 

 “Bu etkinliği yapmaktaki hedeflerimizden birisi Ankara ilimizin cennet mekânlarından olan Kesikköprü’nün tarihsel dokusuna, çevresel gelişimine, suyunda ve çevresinde yaşayan canlılarına, doğasına farklı bir gözden bakarak tanıtılmasına ve korunmasına fayda sağlayabilmektir.

 Kurulduğumuz günden bu yana dernek üyelerimiz, derneğimiz üyesi olmayan dostlarımız ve değerli sponsorlarımız sayesinde sürdürülebilirlik adına emek vermekteyiz. Bu emekler bazı zamanlar fidan dikerek, bazı zamanlar kötü hava koşulları sebebiyle zorda kalan yaban hayatı için doğaya yem bırakarak, bazı zamanlar doğadaki atıkları toplayarak, bazı zamanlar yasa dışı avcılığı ilgili kurumlarla birlikte engelleyerek, bazı zamanlarda şenlik havasında birbirimizle yarışarak devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Soma’ da meydana gelen üzücü kaza sonrasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başlayacağımız bu etkinlikteki eğlence programlarımızı iptal etmiş, yerine sürdürülebilir balıkçılık ile ilgili çeşitli sunumlar hazırlamış bulunuyoruz.

 2010 yılında yapılan yarışmalarda yakalanan 99,5cm boyundaki Turna Balığı bu etkinliklerde resmi kayıtlara giren en büyük Turna Balığıdır. Biz doğa aşığı amatör balıkçıların gönlünde ki yeri bir başka olan Kesikköprü Barajı için geçtiğimiz senelerde çok büyük mücadeleler verdik ve elimizden geldiğince bölge halkını olta balıkçılığı hobisinin turizmine yönelmeleri yönünde bilgilendirdik. Bu sene yedincisi düzenlenecek olan etkinlikte dileğimiz yarışmada bir metre veya daha üstü Turna Balığı yakalanmasıdır. 

 Sürdürülebilir Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatın korunmasına, denetlenmesine önemli katkıların sağlanacağı bu etkinliğe tüm doğa âşıklarını aileleri ile birlikte davet ediyoruz.

Ayrıca, bizlerden desteklerini esirgemeyen ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişilere de teşekkürü borç biliriz.”Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88