81 İLDEN CHP`Lİ GENÇLER`DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN`A MEKTUP!

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından yüzlerce genç 81 ilde merkez postanelerden başbakana mektup yolladı.

Siyaset 29.05.2014 19:34:31 0
81 İLDEN  CHP`Lİ GENÇLER`DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN`A MEKTUP!

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından yüzlerce genç 81 ilde merkez postanelerden başbakana mektup yolladı.

Başbakana yolladıkları mektuplarda Başbakan`ın politikalarını eleştiren gençler, halkı ayrıştırarak ve kışkırtarak  ölümlere neden olduğu ifade etti. İl Başkanlarının kent merkezlerinde yaptıkları ortak basın açıklaması ile Gezi parkı eylemlerin de Türkiye`nin dört  bir yanında yaşamlarını yitiren gençlerin resimlerini de mektuba ekleyen gençler, Soma Kömür madeninde yaşamlarını yitiren emekçilerinde hükümetin toplu katliamlara ev sahipliği yaptığının altını çizdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve İl başkanlarının yaptığı ortak açıklamada Gezi ruhunun 1 yaşında olduğunu kaydederek ; " Hükümetin yanlışlarına dur diyen halkın bir senedir, seslerinin kısılması için iktidarın baskılarına rağmen direndiğini ve mücadele ettiğini kaydetti.

"Halkın ihtiyaçlarını Görmeyen Bir Başbakan"

Gezi sürecinde ortaya konan direnişin, komünistlerin, sosyalistlerin, devrimci örgütlerin ya da partinin organize ettiği ve örgütlü güçlerince yaygınlaştırıldığı bir eylem değildir diyen gençler şunları kaydetti; " Bir başbakan`ın koltuğunu bırakmama mücadelesi  ve halkın yeter artık dediği anda Direniş, esas olarak kendiliğinden bir patlama olarak başlamış ve iktidarın devlettin kolluk kuvvetlerini kullanarak polis terörünün acımasızlığı karşısında, kitlelerin korku duvarını yıkmasıyla genişleyerek ülke çapında genişlediğini ifade ettiler.

"Yaşamlarını Yitiren Gezi Şehitlerinin Resimleri Mektupta"

Gençler isteklerini de ifade ettikleri açıklamada ; " Biz bu ülkenin genç yurttaşları olarak sadece adalet istiyoruz. 15 yaşında bir çocuğun öldürülerek çocukluk hayallerinin elinden alınmasını istemiyoruz. Biz bu ülkede yaşayan insanların ötekileştirilmesini istemiyoruz. Gençlerin fikirlerini tartışabilecekleri özgürce ve kardeşçe ulaşabilecekleri bir ülke istiyoruz. En ufak bir özgürlük talebini bile aşırı şiddetle bastırmaya alışmış, hatta bundan haz duyan, adaletsiz polis ve yöneticileri vardır. Kibirli, baskıcı ve şiddetten başka yol bilmeyenler tarafından canlı gençliğin hoyratça ezilmesini istemiyoruz. Biz gezide kaybettiğimiz kardeşlerimizi unutmadık. Abdullah can Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan... Daha hayatlarının baharında olan bu isimler umarım size bir şeyler hatırlatır" dediler. 

"31 Mayıs`ta Açıklıyoruz"

31 Mayıs Gezi ruhunun yıl dönümünde gençlerin sorunlarını halkın mağduriyetini görmek isteyemeyen bir başbakanın  koltuk büyütme sevdası olan Cumhurbaşkanı neden olmayacağını da açıklayacağız diyen gençler;  Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçileri olarak alanlarda bu ülkeyi bölmek parçalamak, kölelik sistemi ile çalıştırıp ölümlere neden olan iktidar partisinin başkanına neden Cumhurbaşkanı olamayacağını açıklayacağız" dediler.

 

‘’Haberin Olduğu Her Yerde’’

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46