9 YAŞINDAKİ MUHAMMED İÇİN MARDİN VALİLİĞİ DEVREYE GİRDİ

9 yaşında 91 Kiloya ulaşan Mardinli Muhammed Sina Pulat için,Mardin Valiliği devreye girerek,Hastalığının tedavisi için hastaneye sevkini sağlayarak,tedavisine başlandı.

Mardin 22.08.2015 07:23:14 0
9 YAŞINDAKİ MUHAMMED İÇİN MARDİN VALİLİĞİ DEVREYE GİRDİ

Mardin ili Artuklu ilçesine bağlı Gökçe mahallesinde ikamet eden  ve Hormon bozukluğu nedeniyle sürekli kilo alan Muhammet,Sina Pulat 9 yaşında olmasına rağmen 91 kilograma ulaşmış, 15 nüfuslu ailenin en küçük çocuğu olan ve sürekli kilo almaya devam eden Muhammed için,Mardin Valiliği devreye girerek,Hastalığının tedavisi için hastaneye sevki sağlanarak,tedavisine başlandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Eskim köyünde doğan ve daha 9 yaşında olmasına rağmen 91 kilogram ağırlığında olan Muhamet Sina Pulat'ın aşırı kilosundan dolayı okula gidemediği akranları  gibi koşup eğlenemediği yönünde basında çıkan Haberler üzerine Mardin Valiliği devreye girerek,Küçük Muhammed'e sahip çıktı.

9 yaşında 91 kiloya ulaşan Muhammed Sina Pulat için,Mardin Valiliğinin talimatı ile harekete  geçen Evde sağlık hizmetleri birimi Muhammed Sina Pulat'ın evine giderek burada ilk muayenesi yapıldıktan sonra , Mardin Devlet Hastanesine sevki sağlanarak,tedavisine başlandI.

Mardin Valiliğinden konuya ilişkin olarak şu açıklama yapıldı:


                ''  İlimiz Artuklu ilçesine bağlı Gökçe mahallesinde ikamet eden obezite hastası Muhammet Sina Pulat ve ailesinin durumu ile ilgili olarak “9 Yaşındaki 91 Kiloluk Muhammet’in Dramı” başlıklı haber 14.07.2015 tarihinde basın yayın organlarında yer almıştır.

                   Söz konusu haber, Valiliğimizce incelenmiş, ilgili kurumlardan çalışma yapılması istenmiş ve ailenin durumunun yerinde incelenmesi sağlanmıştır. Aile öncelikle Aile Hekimi daha sonra da Evde Sağlık Hizmetleri birimi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü personelince ziyaret edilmiştir.

                 Yapılan görüşmeler sonucunda; obez hastaya diyet danışmanlığı, ailesine beslenme eğitimi, ayrıca aileye çocuğun sosyal ve fiziki koşulları gereği obezite danışmanlığı verilmesi uygun görülmüştür. Hastanın Mardin Devlet Hastanesi’ne sevki sağlanarak tedavisine başlanmıştır.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00