9.İZMİR TRAVEL TURKEY İZMİR FUARINDA MARDİN`E YOĞUN İLGİ

Bu yıl 9?uncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir`de birçok ülkeden yüzlerce kentin katılımı ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal`ın katılımıyla gerçekleştiri

Mardin 14.12.2015 13:36:11 0
9.İZMİR TRAVEL TURKEY İZMİR FUARINDA MARDİN`E YOĞUN İLGİ

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir'de  birçok ülkeden yüzlerce kentin katılımı ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılımıyla gerçekleştirildi.Dün sona eren Fuar'da Mardin Standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

 Birçok ülkeden yüzlerce kent sakininin bir araya geldiği fuarda, Mardin Valiliği de stand açtı. Kızıltepe Kaymakamı Sn. Ali Güldoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaattin Aydın, Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan ve Kızıltepe ÇATOM’ ve Mardin Turizm ve Otelciler Derneği MARTOD'un katılımlarıyla temsil edildiği fuarda, Mardin’in tarihi ve kültürel tanıtımı için açılan standlarda , fuarın ilk gününde yapmış olduğu etkinliklerle fuarın en gözde stantlarından birisi haline geldi.
         Sahip olduğu kadim kültürü ve mimari değerleriyle dünyanın en önemli medeniyet şehirlerinden biri olan Mardin’in Travel Turkey İzmir Fuarı’nda açmış olduğu standın gördüğü ilginin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, "Tarih, kültür ve medeniyet şehri olan Mardin’imizi, sahip olduğu potansiyelle birlikte her alanda tanıtmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye’den ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen misafirlere burada tadımlık da olsa Mardin’i tanıma fırsatı sunmuş oluyoruz. Bu önemli organizasyonda turizm zenginliklerimizi, farklı destinasyonlarımızı yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan tüketicilere göstermeyi hedefliyoruz. Ayrıca özellikle belirtmekte fayda görüyorum. Biz, İzmir’e sadece fuar için gelmedik. Biliyorsunuz İzmir’de çok sayıda Mardinli hemşehrimiz yaşıyor. Burası adeta ikinci bir Mardin gibi, İzmir’de yaşayan hemşehrilerimizle kucaklaşmak üzere de buradayız. Hemşehrilerimizle olan buluşmamızda aynı zamanda Mardin’imiz için daha neleri yapabileceğimizin fikir alışverişini de yapıyoruz" diye konuştu.

MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör ise yaptığı açıklamada,''Fuarda katılımın çok sevindirici olduğunu,Mardin standına ziyaretçilerin gösterdiği ilgi ve İzmirdeki Hemşehrilerimizin yoğun ilgi e desteği elbett bizleri mutlu etti,Ancak Turizm çok  hassas bir sektör turistin ise en büyük önceliği de  huzurdur..Kadim Şehrimizde ve bölgede yaşanan terör olayları,Sokağa çıkma yasakları,  bu şekilde devam ederse hem Mardin, hem bölgemiz hem de ülkemizin ekonomisi ve turizmi açısında büyük zararlar söz konusu olacak. Siz de takdir edersiniz ki; hiçbir yerli ya da yabancı turist, silahların ve bombaların patlatıldığı bir yere gelmek istemez. Bu da ortada ne turizm bırakır, ne turizm yatırımcısı ve ne de turizmden istihdam edilmeyi bekleyen insanların umudunu yaşatır. Mardin’deki turizm yatırımcıları olarak, bizim bir tek talebimiz var, o da yaşanan olayların bitmesi ve barış sürecinin devam etmesidir. Olayların durması hem bölgemize hem Türkiye’ye ciddi katkılar sunacaktır” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19