9 BİN BAĞIŞÇIDAN 5 BİN KİŞİYE DESTEK

İzmir'in Aliağa ilçesinde Belediye tarafından 4 yıl önce açılan Sosyal Market, kentte toplumsal dayanışma ve yardımlaşma için model oldu. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'un, kentte Yardımlaşma ve dayanışmayı arttırıp, yoksulluğun azalması, israfı

Belediye Haberleri 6.07.2013 14:53:26 0
9 BİN BAĞIŞÇIDAN  5 BİN KİŞİYE  DESTEK
ALİAĞA- İZMİR (06.07.2013)- İzmir’in Aliağa ilçesinde Belediye tarafından 4 yıl önce açılan Sosyal Market, kentte toplumsal dayanışma ve yardımlaşma için model oldu. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un, kentte Yardımlaşma ve dayanışmayı arttırıp, yoksulluğun azalması, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörünün geliştirilmesi için hizmete açtığı Sosyal Market’ten bu güne kadar 5 bin aile yararlandı. Sosyal Market, düğün sezonunda yeni evlenenlere ve sünnet yapacak olanların ihtiyaçlarını da karşılıyor. 
 
9 BİN BAĞIŞÇIDAN  5 BİN KİŞİYE  DESTEK
Açıldığı 2009 yılından bu yana ihtiyaç sahibi 5 bin kişiye ulaşan Market’te yazlık ve kışlık kıyafet, ayakkabı gibi günlük ihtiyaçların yanı sıra bebek bezi, bebek iç giyimi, bebek eşyası, sünnet kıyafetleri, nişanlık,  gelinlik, damatlık ve abiye gibi ürünler de yer alıyor. 
Yardıma muhtaç ailelerin yararlanabildiği Aliağa Sosyal Market, düğün sezonunun da gelmesiyle birlikte düğün yapacak çiftlere yardım eli uzatıyor. Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte düğün yapacak olan 30 çifte gelinlik, 26 sünnet kıyafeti, 40’ı aşkın nişan ve abiye teslim edildi. Geniş ürün yelpazesi ile hemen hemen her ihtiyaca cevap verebilen Aliağa Sosyal Market’te üniversite öğrencileri de unutulmuyor. Yetkililer, bağışçı sayısının 9 bini geçtiğini belirtiyor.
 
ALIŞVERİŞE PARA ÖDENMİYOR
Vatandaşlar Aliağa Belediyesi Kapalı Pazaryeri yanındaki alanda hizmet veren Sosyal Market’te para ödemeden alışveriş yapabiliyor. İhtiyacı olan ailelerin bu imkânlardan yararlanabilmeleri için Sosyal Market’te gelerek nüfus cüzdanı ile kayıt yaptırmaları yeterli.
 
BAŞKAN OĞUZ: “İLK PROJEMİZDİ. TOPLUMSAL FAYDASI ÇOK GÜZEL”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Sosyal Market’in seçildikten sonraki ilk projesi olduğunu ifade ederek, “Toplumsal faydası çok güzel oldu. İyi ki bu projeyi yapmışız diyorum.” Dedi
Sosyal Market’in 7’den 70’e ihtiyaç sahibi herkese ulaştığını kaydeden Başkan Oğuz, “Buradan 5 bin ailemize giyecek ve eşya desteğinde bulunduk. Aliağa’da vatandaşlarımız yardımlaşma konusunda çok duyarlı. 8-9 bin ailemiz de Sosyal Markete giyecek ve eşya desteğinde bulundu. Evlenen çiftlerimize, sünnet çocuklarımıza düğünlerinde çeşitli ihtiyaçlarını buradan karşılıyoruz. Sosyal Marketimize giyecek ve eşya yardımlarıyla destek olan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
SOSYAL MARKET NEDİR
Sosyal Market, Aliağa içerisinde ihtiyacından fazla, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikte olan veya kullanılmamış ayni yardıma elverişli eşyalara sahip kişilerden bu eşyaların toplanması, kullanılabilir hale getirilmesi ve kent içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacını taşıyor.
Sosyal Market yetkilileri eşya ve giyecek yardımında bulunmak isteyen veya yardım almak isteyen vatandaşların 617 21 09 numaralı Alo Sosyal Market hattına ulaşmalarını bekliyor.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ALİAĞA/İZMİR

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35