IHLARA`DAN TERÖRE BÜYÜK TEPKİ

33. Aksaray Ihlara-Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesi Ana sponsorluğunda Newart Media tarafından organize edilen Aksaray 2. Ihlara Klasik Otomobil Rallisi sona erdi.

Gündem 30.07.2015 17:12:38 0
IHLARA`DAN TERÖRE BÜYÜK TEPKİ

33. Aksaray Ihlara-Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesi Ana sponsorluğunda Newart Media tarafından organize edilen Aksaray 2. Ihlara Klasik Otomobil Rallisi sona erdi.

Bütün katılımcılar ve il protokolünün ülkenin düzenini ve vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ve buna meydan vermeyeceklerini ifade eden açıklamalarıyla başlayan organizasyon, iki gün sürdü. Çeşitli markalarda 39 klasik otomobilin yarıştığı ralli çok büyük ilgi gördü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen klasik otomobil sürücüleri, ilk gün Gülağaç başta olmak üzere yarışma parkuru üzerindeki birbirinden güzel ve görülmeye değer tarihi bölgelerden geçtiler. İkinci gün Sağlık, Helvadere beldeleri Hasandağı yol güzergâhından Yenipınar Köyü’nü geçen otomobiller Ihlara’ya ulaştı. Verilen kısa molanın ardından tekrar start alan otomobiller,  Ilısu beldesinden Güzelyurt’a geldi. Yüksek Kilise, Manastır Vadisi güzergâhını takip eden ederek Yaprakhisar, Selime Kasabası üzerinden şehir merkezine ulaşarak yarışı tamamladı.

TÜRKİYE TEK YÜREK

“Türkiye Tek Yürek!” sloganının yazılı olduğu tişörtlerle ve otomobillerine bağladıkları siyah kurdelalarla start alan pilotlar yarışma boyunca bu sloganı dillerinden düşürmediler. Aynı zamanda bütün katılımcılar Aksaray Necip Fazıl Kısakürek Hatıra Ormanı’na dikdikleri ağaçlarla da oldukça anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış oldular.

İki gün süren rallide 240 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen etapların ardından şampiyon belli oldu. Genel klasman sonuçlarına göre yarışmada 1966 model Chevroet Apachı ile Mustafa Sinan Tuna ve Muhammet Aykut Kılıç birinci, 1963 model Pontiac Catalina ile Tülin Sinan ve Deniz Demirer ikinci, 1968 model Chevrolet Impala ile Şener ve Filiz Şen çifti üçüncü oldu. Yarışma sonunda Kent Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde “Çok Yaşa Türkiye” sesleri yükseldi. Törende dereceye giren yarışmacılara kupa ve hediyeleri Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve protokol tarafından verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-NEVŞEHİR


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00